Στο σκίτσο του Χρήστου Μακροζαχόπουλου που αφορούσε την «Κοίμηση της Θεοτόκου», εμφανίζεται η Παναγία να προετοιμάζεται για να ξαπλώσει να κοιμηθεί, να μπαίνει στο δωμάτιό της, να πίνει νερό, να ξαπλώνει στο κρεβάτι της και να κοιμάται.

Λίγο μετά τις αντιδράσεις, η σελίδα των «Κουλουβάχατα comics» εξαφανίστηκε από το facebook, ενώ λίγο αργότερα, η εκκλησιαστική ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση στη σελίδα και τον σκιτσογράφο.

«Μήνυση καταθέτει το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE στους υπευθύνους της σελίδας που κοροϊδεύουν την Παναγία μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. To ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE μέσω του νομικού τμήματος καταθέτει άμεσα μήνυση στην κάτωθι σελίδα που υβρίζει την Παναγία μας μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. Τέλος οι αθλιότητες» ανέφερε σε ανάρτησή της η εκκλησιαστική ιστοσελίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τους νέους Ποινικούς Κώδικες, ο αναχρονιστικός νόμος κατά της βλασφημίας που προέβλεπε ότι «όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο τον Θεό και εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία τιμωρείται με κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών», έχει καταργηθεί.

Δείτε το επίμαχο σκίτσο: