X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Μισθοί – χρυσάφι για τα golden boys της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων

Μισθούς που ξεπερνούν τα 8.000 ευρώ τον μήνα επιφυλάσσει, μεταξύ άλλων, το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή για τα στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, διπλασιάζοντας σχεδόν τους μισθούς των εν λόγω στελεχών στο... παρά ένα του ξεσπάσματος νέας οικονομικής κρίσης στη χώρα.
George Vitsaras / SOOC
|

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, το καταστροφικό για το περιβάλλον νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κωστή Χατζηδάκη περιέλαβε τροπολογία της τελευταίας στιγμής, που προβλέπει την αύξηση των μισθών από 4.600 ευρώ τον μήνα, σε 8.314 ευρώ για τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Μάλιστα, το θέμα επιβεβαίωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Κόντρα και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος δεν δίστασε να υποστηρίξει πως οι μισθοί «δεν είναι ιδιαίτερα υψηλοί», καθώς «μετά τους φόρους φτάνουν τις 3.500 με 4.000 ευρώ το πολύ». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «πρέπει να είναι καλοί οι μισθοί όσων αναλαμβάνουν υψηλές θέσεις».

«Την ώρα που ο κ. Χατζηδάκης διπλασιάζει τις αμοιβές των στελεχών της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (από τα 4.600 στα 8.314 ευρώ), όπως αποκαλύπτει σήμερα η Αυγή, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης ακυρώνουν την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020 και παρατείνουν το καθεστώς της αναστολής των συμβάσεων. Κι όλα αυτά με τροπολογίες εν κρυπτώ σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» δήλωσε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης,κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις προτεραιότητες που βάζει εν μέσω πανδημίας.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει με τον πιο προκλητικό τρόπο τις πραγματικές τις προτεραιότητες για την κοινωνία και την οικονομία, εν μέσω πανδημίας: πολλά για τους λίγους, λίγα –ή μάλλον τίποτα- για τους πολλούς. Δεν πρόκειται για αστοχία προφανώς, αλλά για μια ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή, τις συνέπειες της οποίας θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σύντομα ο κ. Μητσοτάκης» πρόσθεσε ο Αλ. Χαρίτσης.

Στην τελική ευθεία και κόντρα σε όλη την περιβαλλοντική κοινότητα το νομοσχέδιο – μπουλντόζα του Χατζηδάκη


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις