Στον τηλεοπτικό σταθμό του Άλφα και στους διαπιστευμένους συντάκτες των βασικών υπουργείων του καναλιού παραχώρησε συνέντευξη ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων για το έργο που ευαγγελίζεται η κυνέρνησή του, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πως έχει αποφασίσει να μεταφέρει τις αρμοδιότητες των φυλακών από το υπουργείο Δικαιοσύνης που βρίσκονται σήμερα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ για τα σώματα των αστυνομικών δυνάμεων, επανέλαβε πως θα ενισχυθούν με προσλήψεις και εξοπλισμό.

Ένα ακόμα σημαντικό σημείο της συνέντευξής του, όταν ο Κ. Μητσοτάκης κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις επιστολές Καραμανλή στον Τζορτζ Μπους και Ευρωπαίους ηγέτες το 2005, όπου αποδεχόταν την ονομασία «Μακεδονία – Σκόπια» και χωρίς άλλους όρους. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε στο αφήγημα περί ανταλλαγής «στην οικονομία» με λύση στο Μακεδονικό από τον Αλέξη Τσίπρα, επικαλούμενος μάλιστα το βιβλίο δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ για τις διαπραγματεύσεις του 2015.

«Η ιστορία έχει γραψει ότι ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι είπε όχι απειλώντας με βέτο εκεί που ο Α.Τσίπρας είπε ναι. Πέντε ακόμα πρωθυπουργοί δεν συμφώνησαν σε συμφωνία που εκχωρούσε μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. Οι επιστολές ήταν γνωστές. Σημασία έχει τι έγινε. Μια κυβέρνηση το 2008 απέναντι σε πιέσεις μπλόκαρε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κράτησε μια υπεύθυνη στάση την οποία ο κ. Τσίπρας μόνος του ακύρωσε. Δεν έχει απαντήσει σε διάφορες κατηγορίες ότι πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών κρύφτηκε μια άλλη συναλλαγή. Εννοώ κάτι που διάβασα στο βιβλίο Δενδρινού και Βαρβιτσιώτη, ότι ο κ. Γιούνκερ είπε στον κ Τσίπρα ότι θέλουμε να σε βοηθησουμε στην οικονομία αλλά να λύσεις το σκοπιανό» ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ υποστήριξε πως θα κάνει «μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την πραγματική, την ελληνική Μακεδονία», τηρώντας την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ενδιαφέρον είχε ακόμη ο τρόπος με τον οποίο υπερασπίστηκε το πρόγραμμά του για αλλαγές στα εργασιακά και τον «οδοστρωτήρα» για την επιχειρηματικότητα. Αφού επανέλαβε πως έχει μιλήσει για επταήμερη λειτουργία και όχι εργασία, σημείωσε πως «είναι καλό για εργαζόμενο και επιχείρηση και αποτέλεσμα συλλογικής διαπραγμάτευσης. Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί να μην στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες» ανέφερε, ενώ δήλωσε πεπεισμένος πως δεν υπάρχει θέμα εξαναγκασμού των εργαζόμενων στην αποδοχή των όρων του εργοδότη.

«Αν πάτε σε αυτές τις εταιρείες οι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι. Αν δεν ήταν δεν θα υπέγραφαν» είπε χαρακτηριστικά.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στον Άλφα:

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως ο στόχος για την ανάπτυξη θα τεθεί στο 4%, υπογραμμίζοντας πως το επίδομα που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα για τους συνταξιούχους θα δοθεί εφόσον καλυφθεί ο στόχος. «Θα πιάσουμε τους στόχους και οι συνταξιούχοι θα λάβουν το επίδομα» σημείωσε.

Ακόμη, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έριξε βάρος στο ζήτημα της δημόσιας υγείας και τα σχέδιά του για περαιτέρω προώθηση των ιδιωτικών συμφερόντων, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του «αντί να πάμε να αγοράσουμε μαγνητικούς τομογράφους ας πάμε να αγοράσουμε υπηρεσίες», και υποστηρίζοντας πως δεν θα επανέλθει το εισιτήριο των πέντε ευρώ που θέσπισε η κυβέρνηση Σαμαρά και ο υπουργός Αδ. Γεωργιάδης. «Το εισιτήριο στα νοσοκομεία, αυτό το 5ευρω, συγκρίνετε το με την αύξηση υπέρ εισφορών υγείας. Πρέπει να έχουμε λιγότερους ασθενείς οι οποίοι να φτάνουν στα νοσοκομεία» ανέφερε.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν ανταποκρίνεται σε σύγχρονο κρατος. Αντί να πάμε να αγοράσουμε μαγνητικούς τομογράφους ας πάμε να αγοράσουμε υπηρεσίες. Το κράτος να αγοράζει αριθμό εξετάσεων. Δεν κάνουμε μαγνητική για ψύλλου πήδημα» ανέφερε ακόμα.

Αναφορικά με το άσυλο στα πανεπιστήμια, ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως θα καταργηθεί «με τον πρώτο μας νόμο», ενώ για τον Ποινικό Κώδικα, διαμήνυσε πως θα γίνουν αλλαγές, επειδή «υπάρχει ο κίνδυνος καταδικασμένοι τρομοκράτες να βγουν».

Επίσης, μεταξύ άλλων, κατά τη συνέντευξή του ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως δεν υπάρχει ζήτημα πιστοληπτικής γραμμήας, πως δεν θα κάνει απολύσεις στο δημόσιο αλλά τους μετακλητούς υπαλλήλους, πως θα επιδιώξει να ανοίξει διάλογο με τον Ερντογάν για τα ελληνοτουρκικά, ενώ επανέλαβε πως οι μειώσεις φόρων θα ξεκινήσουν από το 2020 και πως θα προχωρήσει ακόμα σε περικοπές δαπανών του κράτους.

«Γνωρίζω όλα τα ονόματα της κυβέρνησης. Θα ανακοινωθεί αυτή η κυβέρνηση εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί. Το μήνυμα των ευρωεκλογών δεν έχει προεξοφληθεί» δήλωσε στο τέλος της συνέντευξης.