Κατά τη συνέντευξη του νέου πρωθυπουργού στο βρετανικό δίκτυο, η οποία και θα προβληθεί την προσεχή Παρασκευή, η δημοσιογράφος του BBC, Zeinab Badawi, αναφέρει πως «ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεστε ως κεντρώος», την ώρα που στην κυβέρνησή του συμμετέχουν πολλά από τα παραδοσιακά στελέχη του κόμματός του και υποστηρικτές του, για να τον ρωτήσει εάν υποστηρίζει την ισότητα των φύλων, δεδομένου πως στο υπουργικό του συμβούλιο συμμετέχουν μόλις πέντε γυναίκες σε σύνολο 51 ανθρώπων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού απάντησε πως «θα ήθελα να κάνω περισσότερα επάνω σε αυτό», συμπλήρωσε πως «δυστυχώς δεν είχαμε τόσες γυναίκες που να ενδιαφέρονται για την πολιτική», για να προκαλέσει την εύλογη αντίδραση της δημοσιογράφου.

«Σοβαρολογείτε; Σε ολόκληρη τη χώρα δεν υπάρχουν γυναίκες…» του απαντά η δημοσιογράφος, με τον Κ. Μητσοτάκη να αντιτείνει πως «το κάναμε αυτό», επικαλούμενος πως το 40% των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ήταν γυναίκες «που είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά, αλλά εάν δείτε τη σύνθεση του κοινοβουλίου, δεν έχουμε τόσες πολλές…».

Η δημοσιογράφος επέμεινε, υπενθυμίζοντας στον πρωθυπουργό πως «μα έχετε την εξουσία κύριε πρωθυπουργέ… Εικοσιένα από τα 51 μέλη της κυβέρνησης δεν είναι μέλη του κοινοβουλίου. Είναι άνθρωποι με δυνατότητες, τεχνοκράτες μπορείτε να τους περιγράψετε… Θα μπορούσατε να πείτε “θα βρω 21 έμπειρες γυναίκες”».

«Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να πάω να βρω για εσάς 21 έμπειρες γυναίκες για να καλύψουν τις θέσεις» συνέχισε η δημοσιογράφος, με τον Κ. Μητσοτάκη να υποστηρίζει πως ρώτησε πολλές γυναίκες αλλά ήταν «κάτι παραπάνω από διστακτικές για να αναλάβουν τη θέση».

«Οι γυναίκες που έχουμε είναι υπερβολικά ικανές, είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν φανταστική δουλειά και θα βοηθήσουν και άλλες γυναίκες να μπουν στο υπουργικό συμβούλιο» πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Παρακολουθήστε το απόσπασμα της συνέντευξης στο BBC:

Κατά της επαναδιαπραγμάτευσης του Brexit

Παράλληλα, σύμφωνα με δεύτερο απόσπασμα της συνέντευξης που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να πάρει θέση κατά της όποιας επαναδιαπραγμάτευσης για το Brexit, αναφέροντας πως ο ίδιος δεν πήρε μέρος στις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν είδε την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσφέρει κάτι άλλο.

«Μία συμφωνία έχει επιτευχθεί και συμφωνήθηκε μετά από μια μακρά και δύσκολη διαδικασία και δεν βλέπω το λόγο να αλλάξει αυτό που έχει συμφωνηθεί» δήλωσε συγκεκριμένα.

«Επικοινώνησα με τον Μπόρις Τζόνσον, που συμβαίνει να τον γνωρίζω… Έχουμε περάσει λίγο χρόνο μαζί σε ένα ελληνικό νησί, ανταλλάζουμε μηνύματα. Μίλησα με την πρωθυπουργό Μέι, η οποία με κάλεσε τηλεφωνικά για να με συγχαρεί. Βέβαια δεν είναι το ζήτημά μου να κάνω κάποιο σχόλιο, δεν θα αντικαθιστούσα την πρωθυπουργό» δήλωσε ακόμα.

Διαβάστε ακόμα για την συνομιλία του Κ. Μητσοτάκη με την Τ. Μέι και την αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών που λογοκρίθηκε:

Λογοκρίθηκε η αναφορά της Μέι στη Συμφωνία των Πρεσπών σε συζήτηση με τον Μητσοτάκη