Στο μήνυμά του κατά την διάρκεια της παρέλασης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς. «Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, το μήνυμα το οποίο είχαμε την ευκαιρία να στείλουμε, είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε τη δυνατότητα σ’ αυτούς τους ανθρώπους να ψηφίζουν στο μόνιμο τόπο διαμονής τους» υπογράμμισε, ενώ συμπλήρωσε πως «Η ομογένεια έχει τη δυνατότητα να βλέπει τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, μακριά από τα πάθη της πολιτικής αντιπαράθεσης και να ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι είναι καλό για το δημόσιο συμφέρον».
 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε την άποψη πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει ενωμένη, μακριά από το διχαστικό πολιτικό λόγο. «Δεν χρειαζόμαστε άλλους διχασμούς. Δεν χρειαζόμαστε ψεύτικα διλήμματα. Εμείς, αυτοί. Αυτά τα διλήμματα είναι τελείως ξεπερασμένα. Πάνω από όλα πρέπει οι Έλληνες, παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές τους, να είναι όσο το δυνατόν πιο ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, που δεν μπορεί να είναι σήμερα άλλος από την οικονομική ανάκαμψη και την έξοδο από τα Μνημόνια. Εδώ πέρα στην Ομογένεια αυτό το μήνυμα είναι ακόμα πιο επίκαιρο», τόνισε.
 
Τέλος αναφέρθηκε στην τελετή που οργανώθηκε από τους ομογενείς λέγοντας ότι «Είναι εξαιρετικά συγκινητικό, σήμερα, σε αυτήν την πολύ όμορφη γιορτή, να βλέπουμε κυρίως νέα παιδιά να κρατάνε τις ελληνικές σημαίες, να παρελαύνουν με τα κοστούμια του τόπου τους και να κρατάνε ζωντανές τις παραδόσεις της ιδιαίτερης πατρίδας τους».
 
«Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις της μητέρας πατρίδας με την ομογένεια», είπε ο κ. Μητσοτάκης.