Ύστερα από συνάντηση που είχε το βράδυ της Κυριακής με τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι, «θέλουμε ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο να μπορούν να κάνουν δουλειά. Και αυτό εξυπηρετείται από τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο. Και είναι απόλυτη προσωπική μου δέσμευση ότι σε περίπτωση που ο εκλογικός νόμος αλλάξει, θα ξαναλλάξει από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

«Έχει ξεκάθαρο σχέδιο για την ενίσχυση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θέλουμε να δώσουμε στους δήμους και στις περιφέρειες μεγαλύτερη αυτονομία, ώστε να είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις και στο πρόγραμμα που κατέθεσαν στους δημότες για να εκλέγουν», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως η ΝΔ.


«Είναι απαραίτητο να υπάρχει η συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με τις τοπικές κοινωνίες»

Όσον αφορά την Ελασσόνας, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η περιοχή έχει το προνόμιο να είναι «μια μεγάλη πόλη στη σκιά του Ολύμπου». Χαρακτήρισε παράλληλα τον Όλυμπο «ανεκμετάλλευτο αναπτυξιακό θησαυρό». 

Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη να προχωρήσει το σχετικό προεδρικό διάταγμα για την προστασία του το οποίο, όπως είπε, «θα μπορέσει να βρει την σωστή ισορροπία μεταξύ προστασίας του περιβάλλοντος και ήπιων αναπτυξιακών δράσεων».

Μεταξύ άλλων ο αρχηγός της ΝΔ, ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για την σχολή γαλακτοκομίας που αναμένεται να λειτουργήσει στην περιοχή και δήλωσε πως ο ίδιος είναι υπέρμαχος της τεχνικής εκπαίδευσης.

«Σε χώρες όπως για παράδειγμα η Γερμανία, πάνω από 50% των μαθητών του λυκείου κατευθύνονται σε τεχνική εκπαίδευση και «με αυτό τον τρόπο δίνονται εναλλακτικές επαγγελματικές διαδρομές σε παιδιά τα οποία κρίνουν πως δεν θέλουν να ακολουθήσουν πανεπιστημιακή καριέρα».