X
Πατήστε εδώ για να γίνεται συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Μητσοτάκης: Σημαντικά φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που θα κάνουν επενδύσεις

Στα ναυπηγεία Χαλκίδας βρέθηκε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από όπου ανέπτυξε τον τρόπο που βλέπει την «ανάπτυξη» της επιχειρηματικότητας, χαρακτήρισε τη σύνταξη «οικογενειακό επίδομα», καταφέρθηκε κατά του νόμου Κατρούγκαλου χωρίς να δεσμευτεί πως θα τον καταργήσει και δεσμεύτηκε εκ νέου για περαιτέρω φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις.
SOOC
|

Περιοδεία στη Χαλκίδα πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της οποίας επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία στο Βαθύ Αυλίδας και φέρεται να συνομίλησε με εργαζόμενους του ναυπηγείου, πριν συναντηθεί με τη διοίκηση των ναυπηγείων. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της ΝΔ είδε από κοντά τις εργασίες και συνομίλησε με περισσότερους από 100 εργαζόμενους, που δουλεύουν εκεί από όλη την Εύβοια.
 
Στη συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως στόχος του είναι η προσέλκυση επενδύσεων, επισημαίνοντας πως «επενδύσεις είναι οι άνθρωποι και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη πως «θέλουμε να πηγαίνουν καλά οι επιχειρήσεις για να μπορούν να στηρίζουν τους εργαζομένους» στέλνοντας μήνυμα πως «όταν τα πράγματα πάνε καλά, ένα κομμάτι του κέρδους να πηγαίνει στους εργαζομένους», είπε χαρακτηριστικά.
 
Στο «αίτημα» ενός εργαζομένου να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος νόμος  «τιμωρεί αυτούς που έχουν κολλήσει πολλά ένσημα» και επανέλαβε τη δέσμευσή του για ένα ριζικά διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα βάζει εμπόδια στην εργασία με παράλογα υψηλές εισφορές και θα διασφαλίζει εργαζόμενους και συνταξιούχους. Πρόσθεσε, μάλιστα πως, δυστυχώς σήμερα «ένα κομμάτι της σύνταξης πηγαίνει στο άνεργο παιδί και το άνεργο εγγόνι, διότι έχει γίνει η σύνταξη ένα οικογενειακό επίδομα. Πρώτο μέλημα είναι να βρουν δουλειά τα παιδιά των συνταξιούχων».
 
Σε συνάντηση που είχε με τη διεύθυνση των ναυπηγείων ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως σκοπός της επίσκεψής του είναι να τονίσει τη σημασία την οποία αποδίδει στον κλάδο της ναυτοεπισκευής, αλλά και να αναδείξει τις πολύ καλές σχέσεις της ΝΔ με τον κόσμο της εργασίας, με τους εργαζόμενους.
 
«Είστε μια υγιής επιχείρηση, η οποία κατάφερε και επιβίωσε και μεγάλωσε στα χρόνια της κρίσης. Αναδεικνύουμε μέσα από την παρουσία μας στην επιχείρησή σας τις σημαντικές προοπτικές που έχει ο κλάδος συνολικά. Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να είναι χώρα πρωταγωνίστρια στην παγκόσμια ναυτιλία και να μην είναι πρωταγωνίστρια και στη ναυτικοεπισκευαστική δραστηριότητα. Εδώ το έχετε πετύχει σε μεγάλο βαθμό και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά σας σχέδια» δήλωσε, και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μοντέλο «εργασιακών σχέσεων» που πρεσβεύει.
 
«Αποδεικνύεται και εδώ, για άλλη μια φορά, ότι όταν ευημερεί μια επιχείρηση, ευημερεί διότι έχει ικανοποιημένους εργαζόμενους, οι οποίοι αισθάνονται συμμέτοχοι στη συλλογική προσπάθεια. Και νομίζω ότι αυτό το παράδειγμα καλών εργασιακών σχέσεων, όπου και οι εργαζόμενοι αισθάνονται συμμέτοχοι στη συνολική προσπάθεια και αισθάνονται και οι ίδιοι ότι έχουν ένα όφελος από την επιτυχία της επιχείρησης, είναι ένα πρότυπο, το οποίο θέλουμε και εμείς να αναδείξουμε. Ως προς το μέλλον τώρα, αναγνωρίζω απόλυτα αυτό το οποίο είπατε, ότι δεν θα επενδύσει καμία επιχείρηση σημαντικά κεφάλαια εάν δεν υπάρχει αδειοδοτική και ρυθμιστική σταθερότητα» συνέχισε ο Κ. Μητσοτάκης.
 
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στις διαδικασίες ανανέωσης άδειας λειτουργίας για τις οποίες τόνισε πως πρέπει να επιταχυνθούν, να γίνονται πολύ πιο απλές και να είναι και επαρκώς μακροχρόνιες, έτσι ώστε η επιχείρηση να γνωρίζει ότι τα σημαντικά κεφάλαια τα οποία θα πρέπει να επενδύσει, π.χ. αποκτώντας μια καινούργια δεξαμενή, θα αποσβεστούν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.
 
«Όχι μόνο αυτό όμως: θέλουμε να δώσουμε και σημαντικά φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που θα κάνουν επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου, ώστε να διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο την επέκτασή σας, η οποία προφανώς και θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικά κεφάλαια, δηλαδή ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Υγιείς, όμως, επιχειρήσεις σήμερα, έχουν τη δυνατότητα πια να μπορούν να κάνουν τέτοιες επενδύσεις υπό την προϋπόθεση πάντα ότι υπάρχει προοπτική στην αγορά, που νομίζω ότι εν προκειμένω υπάρχει, και ρυθμιστική και αδειοδοτική σταθερότητα. Κάτι το οποίο αφορά προφανώς και την Περιφέρεια αλλά και το κεντρικό Κράτος» δήλωσε επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του για την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα.
 
«Εμείς θέλουμε επενδύσεις στη χώρα. Δεν το έχουμε κρύψει και νομίζω ότι είμαστε και το κόμμα το οποίο γνωρίζει πολύ καλά πως θα διευκολύνει τον ιδιωτικό τομέα να επενδύσει περισσότερο στην πατρίδα μας. Περισσότερες επενδύσεις σημαίνουν τελικά περισσότερες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς. Διότι και οι μισθοί προφανώς είναι σε άμεση συνάρτηση με την ευημερία της επιχείρησης. Μια επιχείρηση η οποία φυτοζωεί, δεν έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τους εργαζόμενους. Μια επιχείρηση η οποία πηγαίνει καλά, θα στηρίξει τους εργαζόμενους και θα επιστρέψει ένα μέρισμα της επιτυχίας πίσω σε αυτούς», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις