Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι προϋπόθεση για μία εκλογική νίκη τόσο ισχυρή «που θα μας λύσει τα χέρια την επόμενη μέρα», είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πείσει τους πολίτες, όχι μόνο ότι είναι διαφορετικό και καλύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι έχει συγκροτημένο σχέδιο για το πώς θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση.

«Αυτό ακριβώς κάναμε στη διάρκεια όλων των προσυνεδριακών εκδηλώσεών μας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ η σημερινή προσυνεδριακή ημερίδα στο Περιστέρι είχε θέμα το Περιβάλλον. «Καταθέσαμε προτάσεις, αναπτύξαμε ιδέες, καλέσαμε ομιλητές οι οποίοι δεν ανήκουν, κατ' ανάγκη στη Νέα Δημοκρατία, επιστήμονες, ανθρώπους και από άλλους πολιτικούς χώρους, ακριβώς για να εμπλουτίσουμε τον πολιτικό μας λόγο. Να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε στην ελληνική κοινωνία ένα ολιστικό και συγκροτημένο σχέδιο για το πώς επιτέλους θα βγούμε από την κρίση» προσέθεσε.

«Ξέρετε, πολύ συχνά, όταν μιλάω για τα θέματα του περιβάλλοντος πολλοί πολίτες με πλησιάζουν και μου λένε: “μα καλά, αυτά τα ζητήματα στα οποία αναφέρεσαι, όπως η κλιματική αλλαγή, είναι ζητήματα που θα τα βρούμε κάποια στιγμή ενδεχομένως μπροστά μας στο μέλλον, αλλά το άμεσο πρόβλημά για εμάς είναι οι φόροι, είναι οι συντάξεις, είναι η ανεργία”. Και τους λέω: “ναι, έχετε δίκιο, αυτά είναι τα άμεσα προβλήματα, αλλά καμία οργανωμένη πολιτεία δεν μπορεί να παραγνωρίζει τους μεγάλους μακροπρόθεσμους κινδύνους για τη χώρα”. Και επειδή έγινε ένας ενδιαφέρων παραλληλισμός με την Εθνική 'Αμυνα, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, φίλες και φίλοι, αποτελεί στην ουσία αμυντική πολιτική για τη χώρα διότι συνιστά, η κλιματική αλλαγή, το μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο κίνδυνο για τον τόπο μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι η κλιματική θα προκαλέσει πολλά περισσότερα ακραία φαινόμενα, όπως αυτό το οποίο, δυστυχώς, είδαμε πριν από λίγες εβδομάδες στη Μάνδρα και το οποίο αδίκως -όπως τόνισε – στοίχισε τη ζωή σε 23 συνανθρώπους μας.

Εξήγησε λοιπόν ότι γι' αυτό χρειάζεται από την Πολιτεία μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση από αυτή που είχαμε μέχρι σήμερα και τα ζητήματα αυτά να μπουν ψηλότερα στην ιεραρχία των πολιτικών προτεραιοτήτων.

Ειδικά για την τραγωδία στη Μάνδρα, είπε ότι αποτελεί παράδειγμα για το τι δεν πρέπει να κάνουμε και για το μέλλον τι πρέπει να κάνουμε.