Ο κ. Μίχαλος σχολιάζοντας το νομοσχέδιο δήλωσε:
 
«Δυστυχώς για πολλοστή φορά η κυβέρνηση αιφνιδίασε δυσάρεστα τον επιχειρηματικό κόσμο. Στο νομοσχέδιο για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων, το υπουργείο Ανάπτυξης αγνόησε με πρωτοφανή τρόπο τις προτάσεις των Επιμελητηρίων, παρά το γεγονός, ότι άλλα είχαν συμφωνηθεί κατά τη διαβούλευση και κατέθεσε στη Βουλή ένα αυθαίρετο νομοθέτημα για άλλη χώρα, για άλλες επιχειρήσεις και για άλλους πολίτες.
 
»Το νέο νομοθέτημα αν δεν τροποποιηθεί και συμπληρωθεί είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στην πράξη. Και αυτό γιατί οι ρυθμίσεις του σε ό,τι αφορά στο πεδίο εφαρμογής του, τις αναγκαίες διαδικασίες και τα όργανα εφαρμογής κινούνται σε ένα ασαφές περιβάλλον. Για να καταστεί εφαρμόσιμο, θα απαιτηθούν εκατοντάδες νέες ρυθμίσεις που αφορούν σε όλο το πλέγμα της δημόσιας διοίκησης.
 
»Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης αγνόησε τις προτάσεις των Επιμελητηρίων για τον τρόπο διενέργειας του ελέγχου και της εποπτείας των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να προβλέπονται απαράδεκτες διαδικασίες ερευνών για τη διαπίστωση παραβάσεων του νόμου και να επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές».
 
Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας, σχολίασε: «Σε μια περίοδο, όπου ζητούμενο για τη χώρα είναι όσο ποτέ η προσέλκυση επενδύσεων, η ίδρυση επιχείρησης ακόμα και μέσα σε λίγες ώρες είναι στη σωστή κατεύθυνση και μόνο. Ζητούμενο πλέον είναι η άμεση και ταχύτατη εφαρμογή της, καθώς και η σύσταση τέτοιων ελεγκτικών μηχανισμών, που να λειτουργούν απρόσκοπτα και να διασφαλίζουν τόσο το αδιάβλητο της διαδικασίας, όσο και την εξέλιξη των σύννομων επιχειρήσεων».
 
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων και η πρόεδρός του, Χριστίνα Σακελλαρίδη, ανέφερε ότι «το όλο πνεύμα, αλλά και οι πρόσφατες βελτιώσεις του τελικού κειμένου, απηχούν τις απαιτήσεις της σύγχρονης, πραγματικής οικονομίας και αποτελούν ουσιαστική ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας στη χώρα, δεδομένου ότι η μείωση του κόστους και του χρόνου αδειοδοτικών διαδικασιών, με σύγχρονα εργαλεία, συνάδει με τους αδυσώπητους χρόνους των εξαγωγών, όπου κάθε ημέρα καθυστέρησης στερεί ανταγωνιστικότητα από τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ειδικά, η επέκταση του πεδίο εφαρμογής της μεταρρύθμισης ώστε να περιλαμβάνει δυναμικά εξαγωγικούς κλάδους, όπως οι μεταφορές, οι εξορύξεις, η μεταποίηση τροφίμων, η πτηνοτροφία, οι υδατοκαλλιέργειες και η ενέργεια, ενισχύουν τις προϋποθέσεις επιτυχίας του νομοθετήματος».
 
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης τόνισε ότι «η απλοποίηση της αδειοδότησης είναι μια απαραίτητη μεταρρύθμιση εάν πράγματι επιθυμούμε την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας της χώρας το συντομότερο δυνατό. Προς αποφυγή όμως βιαστικών συμπερασμάτων και παρερμηνειών απαιτείται η έγκαιρη έκδοση των αναγκαίων εφαρμοστικών διατάξεων».