«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μιλάμε για αδιέξοδο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχετικά με τη διακοπή των διαπραγματεύσεων.

«Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες και πώς να μην είναι όταν οι απαιτήσεις των θεσμών και των δανειστών είναι σκληρές και όταν η κυβέρνηση έχει εκλεγεί με σαφέστατη λαϊκή εντολή», πρόσθεσε. 

Ακόμη, ο Γ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για αμοιβαία επωφελή λύση και συμπλήρωσε ότι το μοναδικό πλάνο της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία. 

Οι εκλογές δεν είναι στο τραπέζι

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, απάντησε ότι «σενάρια για δημοψήφισμα ή εκλογές δεν είναι στο τραπέζι», διευκρίνοντας πάνως ό τι η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν φοβάται τη λαϊκή εντολή. 

Όπως ανέφερε, «η κυβέρνηση έχει εντολή να κυβερνήσει για μια τετραετία, έχει νωπή λαϊκή εντολή και στο πλαίσιο αυτής της νωπής λαϊκής εντολής κινούμαστε». «Αυτό που μας υπαγορεύει η εντολή είναι να διαπραγματευτούμε σκληρά για συμφωνία, να μην αποδεχθούμε νέα μέτρα λιτότητας, επομένως από αυτήν τη λαϊκή εντολη καλυπτόμαστε απολύτως», συνέχισε.