Στην ανακοίνωση οι εργαζόμενοι καλούνται να βρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 7 Οκτωβρίου στις 9 μίση το πρωί, όταν και αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστικού σώματος για την εγκληματική οργάνωση.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υπενθυμίζει τις πρακτικές των ταγμάτων εφόδου των νεοναζιστών που «τρομοκρατούσαν και χτυπούσαν μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές» και ζητά η ποινή να είναι αντίστοιχη των πράξεων τους, ώστε «να μην πέσουν στα μαλακά».

Η μόνη θέση που αξίζει στους νεοναζί είναι η φυλακή, συνεχίζουν και επισημαίνουν, ότι ο κόσμος της εργασίας και τα συνδικάτα πρωτοστατούν στον αγώνα κατά των ρατσιστικών πολιτικών του διχασμού.

«Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τις φασιστικές συμμορίες, υπερασπίζοντας την ενότητα όλων των εργαζόμενων, ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές που έχουν στόχο να διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία», αναφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί ανακοίνωση της οικογένειας Φύσσα, με την οποία ζητείται η παρουσία του κόσμου έξω από τον χώρου του δικαστηρίου, αναφέροντας ότι «7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

«Η ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 7 Οκτώβρη το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του. Για να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες,συνδικαλιστές και αγωνιστές. Για να μην απαλλαγούν, ούτε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες.

Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τις φασιστικές συμμορίες, υπερασπίζοντας την ενότητα όλων των εργαζόμενων, ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές που έχουν στόχο να διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μία μόνο θέση αξίζει σε ΟΛΟΥΣ τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: βαθιά μέσα στη φυλακή! Τυχόν αθώωσή τους θα είναι ένα σκάνδαλο σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι του Λεκανοπεδίου, να  δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κηρύσσει 3ωρη

Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, από τις 8:30πμ έως 11:30πμ και τους καλεί να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Αθηνών, ώρα 9:30πμ.».