Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αυτές έρχονται μετά τις διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταλήψεις που στέγαζαν πρόσφυγες, στην πλατεία Εξαρχείων ενώ πραγματοποιούταν φεστιβάλ για την ανακατάληψη της πλατείας κι ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών, αλλά και την καταγγελία για βίαιη ομοφοβική επίθεση ανδρών των ΜΑΤ εναντίον ομόφυλου ζευγαριού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βήματος» πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι «κάθε ημέρα περίπου 180-250 αστυνομικοί θα δίνουν το παρών στα Εξάρχεια και στα πέριξ. Η ΕΛ.ΑΣ θα μείνει στα Εξάρχεια και έχει ολόκληρο σχεδιασμό σταδιακής επέκτασης και μόνιμης παρουσίας. Δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος όπου υπήρχαν κάποιες περιστασιακές μαζικές αστυνομικές επιχειρήσεις κι ύστερα οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ αποσύρονταν από τα Εξάρχεια λόγω της πίεσης των αντιεξουσιαστών, των «ανταποδοτικών» επιθέσεων ή γιατί δημιουργούντο άλλες ανάγκες αστυνόμευσης (όπως η τεράστια ανάλωση δυνάμεων τη περίοδο 2010-2012 στην Κερατέα) . Θα υπάρχει σεβασμός στον αντιεξουσιαστικό χώρο και στόχος μας είναι να αποφευχθούν αστυνομικές αυθαιρεσίες. Στόχος μας επίσης είναι να επανέλθει η νομιμότητα στην περιοχή και να γίνει δεκτή η παρουσία των αστυνομικών, ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά το 1974-1975, έτσι ώστε να περιορισθεί η δράση κακοποιών και να παύσει να είναι ορμητήριο εμπόρων ναρκωτικών κλπ.»

Οι ίδιες πηγές επίσης, κάνουν λόγο για την «οχύρωση» και την «ετοιμότητα» ων αναρχικών στο ΒΟΞ, χωρίς καμία αναφορά στο γεγονός ότι επί μέρες οιι δυνάμεις των ΜΑΤ ρίχνουν χημικά σε κλειστό χώρο. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στον αντιεξουσιαστικό χώρο εδώ και αρκετούς μήνες και υπάρχει ειδικός σχεδιασμός και από εκείνη την πλευρά. Φάνηκε από τον τρόπο «οχύρωσης» και ετοιμότητας αναρχικών και κυρίως μελών του «Ρουβίκωνα» στον κατειλημμένο κινηματογράφο “Boξ» με βάση το βίντεο που ήδη δημοσιοποιήθηκε. Ο χώρος αυτός ανήκει σε φορέα του δημοσίου και είναι ιδιαίτερο , κεντρικό ζήτημα ο τρόπος δράσης της ΕΛ.ΑΣ για αυτόν».

Τέλος, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για ενίσχυση των ΜΑΤ με επιπλέον 400 άτομα,την ένταξη της υπό ανασύσταση «ομάδας ΔΕΛΤΑ» στα ΜΑΤ, αλλά και τις επερχόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, με αναβάθμιση σεκακούργημα της ρίψης μολότοφ και φυλακίσεις για «επιθέσεις σε δημόσια κτίρια και εταιρείες»