Στα ενεργειακά επέλεξε να εστιάσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δ. Λιάκος στην συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού, επιδιώκοντας να αιτιολογήσει την συμφωνία με τους Θεσμούς για πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Όπως είπε «η υποχρέωση για την πώληση των λιγνιτών μονάδων είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν έπειτα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη χρήση λιγνίτη και από άλλους συμμετέχοντες στην αγορά, γεγονός που μας υποχρέωνε να εναρμονιστούμε ανεξάρτητα αν ήμασταν σε πρόγραμμα ή όχι». 
 
Αναφερθείς εξάλλου στην αξιολόγηση, τόνισε «την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των ενεργειών μας για τα προαπαιτούμενα έως το μέσον του επόμενου μήνα, προκειμένου να τελειώσει και επισήμως η τρέχουσα αξιολόγηση». 
 
«Με τον ίδιο έγκαιρο και θετικό τρόπο επιθυμούμε να κλείσουμε και την επόμενη, την τελευταία αξιολόγηση που θα σημάνει εκτός του τέλους προγράμματος και την απαρχή μιας νέας εποχής. Μιας εποχής όπου η ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας, συνεπάγεται και το ακέραιο βάρος της ευθύνης για την επόμενη μέρα», πρόσθεσε.
 
Όσον αφορά το κλείσιμο του τεχνικού σκέλους της τρίτης αξιολόγησης, τόνισε ότι αυτό έγινε έγκαιρα και με όρους θετικούς για τις ελληνικές θέσεις. Όπως υποστήριξε ο ίδιος από το βήμα της Βουλής,  «συμφωνήθηκε η υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων να επιστρέψει με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος στο ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας», «τα κοινωνικά επιδόματα αυξάνονται με τρόπο στοχευμένο και αποτελεσματικό», ενώ «προβλέπεται επίσης ένα συμπαγές πλέγμα μεταρρυθμίσεων που θα συμβάλουν θετικά σε τομείς όπως η φορολογική διοίκηση, οι δημόσιες συμβάσεις, η υγεία, η δημόσια διοίκηση, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».