Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, επεσήμανε πως ήρθε πλέον η ώρα για όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό για το χρέος της Ελλάδας και για τον ελληνικό λαό να γυρίσει σελίδα στον μακρύ δρόμο της λιτότητας.

Αναλυτικά, η δήλωση του Πιέρ Μοσκοβισί:

«Η συμφωνία που επετεύχθη κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Αθήνα για το Ελληνικό Πρόγραμμα Στήριξης Σταθερότητας είναι μια πολύ θετική εξέλιξη μετά από πολυάριθμες σύνθετες διαπραγματεύσεις. Αυτές οι νέες προσπάθειες που συμφωνήθηκαν από τις ελληνικές αρχές ανοίγουν το δρόμο για την ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Οι δεσμεύσεις θα επιτρέψουν στο Eurogroup να εγκρίνει την εν λόγω συμφωνία κατά την επόμενη συνεδρίασή της.

Αυτή η δεύτερη αξιολόγηση είναι στρατηγική για την Ελλάδα, καθώς όχι μόνο παρέχει βασικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας αλλά και εξασφαλίζει μια αξιόπιστη δημοσιονομική πορεία για τα επόμενα χρόνια πέρα από το πρόγραμμα ESM. Τώρα είναι η ώρα για όλους τους εταίρους να φθάσουν σε έναν συμβιβασμό στο ζήτημα του χρέους της Ελλάδας τις ερχόμενες εβδομάδες.

Για τον ελληνικό λαό, ήρθε η ώρα να γυρίσει σελίδα σε αυτό το μακρύ και δύσκολο κεφάλαιο λιτότητας. Με αυτή τη συμφωνία, πρέπει τώρα να γράψουμε μια νέα ιστορία σταθερότητας, θέσεων εργασίας και ανάπτυξης για την Ελλάδα και για ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ ».

Η ελληνική πλευρά επιβεβαίωσε την πρόθεση της για εφαρμογή προαπαιτούμενων

 
Η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί,  Ανίκα Μπράιτχαρτ, τόνισε από τις Βρυξέλλες ότι η ελληνική πλευρά «επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα», άρα ανοίγει ο δρόμος προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και συμπλήρωσε πως υπάρχει μια «ξεκάθαρη σειρά γεγονότων» ως προς τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους τις επόμενες εβδομάδες. Η ίδια προσέθεσε ότι το επόμενο σημαντικό «πολιτικό βήμα» είναι το Eurogroup της 22ας Μαΐου.