Μοτοπορεία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα ως ένδειξη αλληλεγγύης για το τροχαίο έξω από τη Βουλή που είχε ως θύμα τον 23χρονο Ιάσονα. Περίπου στις 100 μηχανές ξεκίνησαν από την Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα. Σταμάτησαν στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, όπου έγινε το τροχαίο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το υπηρεσιακό όχημα της Ντ. Μπακογιάννη έστριψε αντικανονικά και παρέσυρε τον 23χρονο Ιάσονα, ο οποίος είναι κλινικά νεκρός.

Στο κάλεσμα τους για την αυθόρμητη πορεία οι Διανομείς της Ελλάδας τονίζουν ότι από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος δόθηκε η εντύπωση προσπάθειας συγκάλυψης καθώς αυτόπτης μάρτυρας και συνάδελφος, τραμπουκίστηκε λεκτικά από τροχονόμο.

Alex Gasteratos/TPP

Ο τροχονόμος που ήταν μπροστά στο τροχαίο, μετακινήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σε άλλη Υπηρεσία της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε Ένορκη Διοικητική Έρευνα (ΕΔΕ) για τον τροχονόμο που ήταν μπροστά στο συμβάν και έδιωξε έναν από τους αυτόπτες μάρτυρες, απειλώντας τον ότι θα του κόψει πρόστιμο επειδή δεν φορούσε κράνος.

Σε άλλη υπηρεσία ο τροχονόμος από το τροχαίο έξω από τη Βουλή με τα ερωτήματα να παραμένουν

Ερωτηματικά και για την πύλη που χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τα πρόσωπα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, τα οποία εντείνονται και λόγω της πύλης που χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο αυτοκίνο.

Όπως μετέδωσε το Mega, από την ανάλυση των κανόνων εισόδου οχημάτων στη Bουλή, αλλά και από τα βίντεο προκύπτει πως η στροφή στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας του υπηρεσιακού οχήματος που οδηγούσε ο συνοδός ασφαλείας της κυρίας Μπακογιάννη είναι με βάση τις διαδικασίες της Bουλής παράνομη αφού όταν στα οχήματα δεν επιβαίνουν υπουργοί και βουλευτές δεν εισέρχονται από εκείνο το σημείο, αλλά τους έχουν δοθεί εντολές να εισέρχονται στο γκαράζ ή σε άλλες εισόδους από τη Λεωφόρο Αμαλίας (από την πλευρά της πλατείας Συντάγματος).

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο οδηγός δεν έκανε ούτε ηχητικό σήμα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο του προαύλιου της βουλής και αρκέστηκε στο γεγονός ότι του παραχώρησε προτεραιότητα ο οδηγός ταξί, που κινούταν στην αριστερή λωρίδα της ανόδου, μη αντιλαμβανόμενος ότι από τη δεξιά λωρίδα ερχόταν με σχετικά μεγάλη ταχύτητα χωρίς ωστόσο να έχει παραβιάσει κόκκινο, ο άτυχος άνδρας ο οποίος τον χτύπησε στο πίσω δεξιά φανάρι.

Έκκληση να βρεθούν μάρτυρες για το τροχαίο έξω από τη Βουλή, με τα ερωτήματα να παραμένουν