Στην κατάθεση που έκανε από το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, όπου παραμένει για νοσηλεία, ο Λ. Παπαδήμος υποστήριξε πως ρώτησε αν είχε ελεγχθεί η αλληλογραφία του και του είπαν πως είχε ελεγχθεί, ενώ ανέφερε ότι δε θυμάται το όνομα του αναγραφόμενου ως αποστολέα και είδε «μόνο τη διεύθυνση του σπιτιού».

Παράλληλα, δήλωσε ότι η αλληλογραφία που πηγαίνει στο σπίτι του, παραλαμβάνεται από αστυνομικό της συνοδείας του και σύμφωνα με το πρωτόκολλο μεταφέρεται στη Βουλή, όπου ελέγχεται στα μηχανήματα X-RAY και κατόπιν του παραδίδεται, κάτι που συνέβη και τη μέρα του χτυπήματος με τον παγιδευμένο φάκελο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός και δύο άντρες της συνοδείας του τραυματίστηκαν στις 28 Μαΐου στο αυτοκίνητο του, μετά από έκρηξη παγιδευμένου φακέλου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, χωρίς κάποιος από τους τρεις να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

O Λ. Παπαδήμος είχε τραυματιστεί στα πόδια και την κοιλιακή χώρα. Ήταν καθισμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ενώ ο αστυνομικός βρισκόταν στο μπροστινό κάθισμα. Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι ότι τα τζάμια του αυτοκινήτου που είναι αλεξίσφαιρα ράγισαν, άνοιξαν οι αερόσακοι και βγήκε καπνός. Στη συνέχεια χειρουργήθηκε ώστε να του αφαιρεθούν τα θραύσματα.