Ειδικότερα, την Παρασκευή ο Ευ. Τσακαλώτος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, το Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Αύριο ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείο Πολ Τόμσεν.
 
Στη μία μετά το μεσημέρι (ώρα ΗΠΑ – 20:00 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να συνεδριάσει και το λεγόμενο Washington Group, στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), ιθύνοντες των ευρωπαϊκών θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και του ΔΝΤ.
 
Στη συνεδρίαση αυτή πρόκειται να διαφανούν μεταξύ άλλων και τα πρώτα σημάδια της στάσης που θα τηρήσει από εδώ και πέρα στο ελληνικό ζήτημα η Γερμανία, καθώς θα είναι η πρώτη ουσιαστική συζήτηση με τη συμμετοχή του νέου Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών:
 
Παρασκευή 20 Απριλίου 2018
• 08:15 ώρα Ουάσιγκτον (15:15 ώρα Ελλάδας) – Πιέρ Μοσκοβισί, επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.
• 09:00 ώρα Ουάσιγκτον (16:00 ώρα Ελλάδας) – Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του Eurogroup.
• 09:40  ώρα Ουάσιγκτον (16:40 ώρα Ελλάδας) – Μπρούνο Λεμέρ, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
• 12:00 ώρα Ουάσιγκτον (19:00 ώρα Ελλάδας) – Μάριο Ντράγκι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
 
Σάββατο 21 Απριλίου 2018
• 16:00 ώρα Ουάσιγκτον (23:00 ώρα Ελλάδας) – Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.
• 16:45 ώρα Ουάσιγκτον (23:45 ώρα Ελλάδας) – Πολ Τόμσεν, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι Την συζήτηση για το ελληνικό χρέος στην Ουάσιγκτον και στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προανήγγειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διά του εκπροσώπου του την Τρίτη, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.