Οι προετοιμασίες για το Συνέδριο της ΝΔ, κορυφώνονται μέσα στις επόμενες σαράντα ημέρες με τρεις «κομβικές» ημερομηνίες.

Η πρώτη αφορά στην Κυριακή 3 Απριλίου 2016 με την εκλογή των συμβουλίων των τοπικών οργανώσεων, του προέδρου των δημοτικών τοπικών οργανώσεων και των αντιπροσώπων, δηλαδή των συνέδρων.

Στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, μπορούν να προσέρθουν να ψηφίσουν όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένα μέλη, όσοι έγιναν μέλη και ψήφισαν στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές είτε επαναβεβαίωσαν την εγγραφή τους κατά την ανάδειξη του Νέου Προέδρου είτε εγράφησαν “τώρα” για πρώτη φορά, είτε έγινε μέλη μέσω της δικτυακής πύλης της ΝΔ www.nd.gr, είτε γράφτηκαν στις καταστάσεις μέχρι και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2015.

Η δεύτερη σημαντική ημερομηνία για τα εσωκομματικά της Νέα Δημοκρατία είναι τρεις μέρες μετά και συγκεκριμένα την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016. Κι εδώ όλα τα μέλη της γαλάζιας παράταξης, μπορούν να συμμετάσχουν ανάλογα με την επαγγελματική ιδιότητα και την κοινωνική της ενασχόληση, στους θεματικούς τομείς δράσεις του κόμματος.

Τέλος, ακολουθούν οι εκλογές για τους προέδρους των κατά τόπους ΝΟΔΕ, στις 17 Απριλίου 2016. Εδώ το εκλεκτορικό σώμα είναι «ειδικό» και πιο «μικρό» σε σχέση με την πρώτη ευρεία συμμετοχή των μελών στις 3 Απριλίου, αλλά στην πλειοψηφία τους, θα είναι από τους εκπροσώπους που θα εκλεγούν κατά τις εσωκομματικές διαδικασίες της πρώτης από τις εκλογικές αναμετρήσεις.