Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον ομολογό του στην UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση του σκανδάλου για τεράστιο χρηματικό ποσό που έλαβε από τη FIFA (1,8 εκατ. ευρώ το 2011), χωρίς συγκεκριμένη δικαιολογία. Οι ποινές είναι οι μεγαλύτερες που θα μπορούσε να επιβάλει η Επιτροπή και είναι άμεσα εφαρμόσιμες

«Δεν φεύγω από τη FIFA πριν τις 26 Φεβρουαρίου»

Νωρίτερα ο πρόεδρος της FIFA τόνισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί πριν τη λήξη της θητείας του στις 26 Φεβρουαρίου, παρά τις πιέσεις που δέχεται ακόμα κι από τους μεγαλύτερους χορηγούς της Ομοσπονδίας, Coca-Cola και McDonalds

«Μέχρι τότε θα αγωνιστώ για μένα και τη FIFA και είμαι πεπεισμένος ότι το φως θα κερδίσει το σκοτάδι» είπε χαρακτηριστικά ο Μπλάτερ στη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα “Bunte”.

«Είναι εξωφρενικό το ότι έχω καταδικαστεί χωρίς απόδειξη» πρόσθεσε ο Μπλάτερ, που βρίσκεται υπό έρευνα για τη συμμετοχή του στην έρευνα της διαφθοράς στη διοίκηση του παγκόσμιου σώματος που κυβερνά το ποδόσφαιρο.

Η δήλωσή του αποτέλεσε απάντηση στο αίτημα της άμεσης αποχώρησής του, το οποίο έθεσαν οι κύριοι χορηγοί της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Coca Cola και McDonalds.