«Θα συνεχιστεί το ελεύθερο εμπόριο και η πρόσβαση στην ενιαία αγορά», διαβεβαίωσε ο Τζόνσον προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «μεγάλη βιασύνη» για να φύγει η Βρετανία από την Ε.Ε..

Ο Τζόνσον ανέφερε πως ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνι, στον οποίο ασκήθηκε κριτική από μερικούς υποστηρικτές της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. πριν το δημοψήφισμα γιατί επισήμανε τους κινδύνους της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε., θα πρέπει να συνεχίσει στη θέση του. «Η οικονομία είναι σε καλά χέρια», τόνισε. «Οι περισσότεροι λογικοί άνθρωποι μπορούν να δουν ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνι έχει κάνει υπέροχη δουλειά – και τώρα που τελείωσε το δημοψήφισμα, θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο του χωρίς να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή πυρός της πολιτικής» ανέφερε στο άρθρο του.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι δεν διέκρινε «καμία πραγματική όρεξη» για άλλο ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, παρά τις δηλώσεις της πρωθυπουργού της Νίκολα Στέρτζον ότι θα διεξαχθεί, εάν αποτελέσει την καλύτερη πιθανότητα για να παραμείνει η Σκωτία στην Ε.Ε..

Η Σκωτία, με πληθυσμό πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, ψήφισε στο δημοψήφισμα της Πέμπτης υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. με ποσοστό 62% έναντι 38% κατά, σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο συνολικά, το οποίο ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε. (Brexit) με ποσοστό 52% (έναντι 48% κατά).