«Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση στο επίπεδο εφαρμογής των μέτρων για την επιδημία κορονοϊού στην Ελλάδα», ήταν το μήνυμα του Ν. Χαρδαλιά μετά την έκρηξη κρουσμάτων, ωστόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, διαχώρισε τη θέση του για τη στάση της Εκκλησίας την οποία συνέχαιρε λέγοντας ότι «τηρεί όλα τα μέτρα» και βρίσκεται «στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας μας».

Ακόμα μίλησε για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου όπου σημείωσε ότι οι Δοξολογίες και οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν κανονικά τηρώντας τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε περιοχή. Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς έκανε αναφορά στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου να εορτάσει η πολιτική ηγεσία της χώρας χωρίς τη συμμετοχή στις δοξολογίες ώστε να δοθεί το σωστό παράδειγμα στους πιστούς και εξήρε την στάση του Μακαριωτάτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι δηλώσεις έρχονται την ημέρα που αγγίζουμε για πρώτη φορά τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, ενώ οι εικόνες από τον ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης την Κυριακή συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Την Κυριακή οι ουρές των πιστών ήταν ατέλειωτες όλη την ημέρα, ενώ όπως φαίνεται και σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα οι περισσότεροι φορούσαν τη μάσκα τους, ωστόσο τη φορούσαν με τον λάθος τρόπο. Αρκετοί ήταν αυτοί που φόρεσαν τη μάσκα κανονικά αλλά την αφαίρεσαν για να μεταλάβουν ή να φιλήσουν την εικόνα.

Συνωστισμός, μάσκες στα πιγούνια αλλά οι πιστοί μετέλαβαν έξω από τον ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης λόγω κορωνοιού