Ο κ. Παππάς κάνει λόγο και για οικονομικά συμφέροντα που δυσαρεστήθηκαν με τις επιλογές της κυβέρνησης και κυρίως για κέντρα έξω από τη χώρα, τα οποία θα επιθυμούσαν να δείξουν σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, τι σημαίνει η επιλογή μιας αριστερής κυβέρνησης.
 
Οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν εάν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα κάτσει ο Αλέξης Τσίπρας ή κάποιος άλλος, επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας, ενώ σχετικά με το χρέος σημειώνει στην συνέντευξη στο SBC που αναμένεται να μεταδοθεί σήμερα στις 18:00: 
 
«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει σε όλους τους τόνους καθαρό ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί, να απομειωθεί, να ελαφρύνει το βάρος που επωμίζεται ο Έλληνας πολίτης και η ελληνική οικονομία. Και τα κόμματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αντιπολίτευση, έκαναν καριέρα διατυμπανίζοντας τη θέση ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Ιδού λοιπόν η επιλογή να αποφασίσει ο Έλληνας πολίτης τι σημαίνει διαπραγμάτευση για την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα πάει την επομένη των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και θα πει είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος και δεν χρειαζόμαστε τίποτα; Ή με μία “φρέσκια” και ισχυρή εντολή θα θέσει το ζήτημα;»