Αναφερόμενος στο πρόσωπο του νομικού συμβούλου του Δημοσίου για τις τηλεοπτικές άδειες, Γιάννη Ματζουράνη, ο Ν. Παππάς είπε ότι «η μέθοδος της τρομοκράτησης των δημοσίων λειτουργών είναι ντροπή όλων των καναλαρχών που στήνουν δελτία. Αυτά τελείωσαν: όποιος θέλει κόντρα, ας έρθει εδώ στην πολιτική ηγεσία».

Ο υπουργός Επικρατείας συνέχισε: Είναι ντροπή του Κοντομηνά, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου και όλων αυτών που στήνουν δελτία γιατί νομίζουν ότι μπορούν να πιέσουν τους δημόσιους λειτουργούς που αμείβονται με 1.200 ευρώ επειδή αυτοί έχουν εκατομμύρια.

«Τα αίσχη έγιναν με την Digea»

Αυτός είναι διαγωνισμός παρωδία ή ο διαγωνισμός για την Digea; Εκεί έγιναν τα αίσχη. Κρατηθείτε και για την Tράπεζα Αττικής και μην προτρέχετε διότι από ό,τι μαθαίνω αυτά που έχει η έκθεση είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Ουδείς θα βρει εξιλαστήρια θύματα στους δημόσιους λειτουργούς που με αίσθημα καθήκοντος επιτέλεσαν αυτή την ύψιστη υποχρέωση προς το Δημόσιο. Μπορεί να μην τους αρέσει που για πρώτη φορά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πάρουν  τις άδειες, αλλά αυτή είναι η διαδικασία.

«Οι τέσσερις είναι οριστικοί υπερθεματιστές, αλλά δεν είναι ακόμα αδειούχοι. Αυτό έχει και άλλες προϋποθέσεις», συμπλήρωσε.

«Να φορέσετε τις περούκες της Νέας Υόρκης»

Στη συνέχεια ο βουλευτής του Ποταμιού στάθηκε στο περιστατικό με τους δημοσιογράφους στην Αμερική. «Αυτή η ιστορία θα είναι η δαμόκλειος σπάθη σας και η ταφόπλακά σας γιατί ξεσκεπάζεται η αριστερή διαπλοκή». «Να φορέσετε τις περούκες της Νέας Υόρκης γιατί θα φύγετε νύχτα» δήλωσε.

«Δεν περίμενα να χρησιμοποιήσετε αυτό το άθλιο γεγονός και την άθλια επιλογή των καναλαρχών, να στείλουν ανθρώπους μεταμφιεσμένους με περούκες, να με ακολουθήσουν στη Νέα Υόρκη για να κάνετε φθηνή αντιπολίτευση», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας. Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Δεν κάνετε κριτική στους καναλάρχες, ήρθατε εδώ να αστειευτείτε», αναφερόμενος στον Ι. Φωτήλα. 

«Το ήθος το δικό μας επέταξε να εισπράξουμε τα 300 εκατ. κ. Φωτήλα και κύριοι της αντιπολίτευσης και κύριοι καναλάρχες». 

Για Βαρδινογιάννη και Κοντομηνά

Επίσης,  ο υπουργός Επικρατείας έκανε σαφή αναφορά στον Γ. Βαρδινογιάννη και τον Δ. Κοντομηνά λέγοντας:

«Προσφέρει 13 εκατ. ο κ. Βαρδιονογιάννης στο διαγωνισμό. Πως περιμένει να γίνει υπερθεματιστής;» και συνέχισε τονίζοντας: «Πάει ο κ. Κοντομηνάς, δεν πάει πουθενά στον τελικό, στη δεύτερη φάση. Γιατί να γίνει υπερθεματιστής;»

«Δεν θα κάνω πρόβλεψη τι θα γίνει με το Συμβούλιο της Επικρατείας. Θα πω μόνο ένα πράγμα: το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει καταδείξει με αποφάσεις του ότι το καθεστώς που κληρονομήσαμε παραβίασε το Σύνταγμα και τους νόμους. Στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων και του σκεπτικού που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας λέει ρητά ότι υπάρχει δημόσιο συμφέρον για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Εμείς θα τηρήσουμε το Σύνταγμα, τους νόμους και το διαγωνισμό. Θα ολοκληρώσουμε και θα εισπράξουμε τα λεφτά, κατέληξε ο Ν. Παππάς.