«Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας. Δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου, απευθύνοντας, παράλληλα, κάλεσμα «να διώξουμε την κυβέρνηση των ανίκανων»
 
Η κυβέρνηση σύμφωνα με τον ίδιο, «καταστρέφει την οικονομία, οδηγεί την κοινωνία στην απόλυτη φτωχοποίηση, διαλύει τα θεμέλια του πολιτεύματός μας, οδηγεί το λαό στην απόλυτη απογοήτευση. Πρέπει να φύγει το συντομότερο γιατί είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».
 
«Η Ελλάδα της μεταπολίτευσης βίωσε πολλά σκαμπανεβάσματα. Οι περισσότεροι πολιτικοί όμως, ανεξάρτητα από το αν ήταν πετυχημένοι ή αποτυχημένοι, αποτελεσματικοί ή αναποτελεσματικοί, κράτησαν τουλάχιστον προσχήματα σοβαρότητας. Η σιωπηρή συνθήκη της προστασίας του κύρους των θεσμών ήταν κανόνας. Αυτό που συμβαίνει σήμερα, έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Ίσως είναι μεγαλύτερο έγκλημα από την κατάρρευση της οικονομίας», πρόσθεσε.
 
Τονίζοντας ότι η κυβέρνηση διακωμωδεί τους θεσμούς επισήμανε ότι «πλήττει ανενδοίαστα το κύρος τους. Δεν διστάζει να τους κουρελιάζει με πράξεις, με δηλώσεις, με πρακτικές, με παραλείψεις αλλά και με γελοιότητες επενδεδυμένες με ιδεολογήματα» και συμπλήρωσε:
 
«Η απαξίωση των θεσμών εντείνεται ραγδαία προσβάλλοντας ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα της χώρας. Ο πρωθυπουργός προσλαμβάνει ως σύμβουλο κάποιον χωρίς βιογραφικό και με δόγμα η καριέρα είναι χολέρα. Προσλαμβάνει ένα μπουλούκι ανθρώπων. Ποτέ ξανά τόσοι υπουργοί δεν έχουν πει τόσες σαχλαμάρες σε τόσο σύντομο διάστημα».
 
Όπως είπε, η πρώτη φορά αριστερά κατάφερε να μεγενθύνει όλα τα κακά της μεταπολίτευσης, αφού «όταν δεν υπάρχει καμία ντροπή η παρακμή καλπάζει».
 
Για την οικονομία, έκανε λόγο για πρωτοφανείς χειρισμούς. Η κυβέρνηση, τόνισε, «προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα ατελείωτα ψέματα που έχει πει και τις απαιτήσεις των δανειστών» ανέφερε προσθέτοντας ότι «έχει κάνει την απάτη πολιτική της θεωρία».
 
«Η υπερήφανη διαπραγμάτευση μας έχει κοστίσει πέντε φορές περισσότερο από το e – mail Χαρδούβελη» υπογράμμισε. «Αυτός που θα έσκιζε το μνημόνιο έφερε δύο δικά του σε λίγους μήνες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 
«Προτείναμε στους πολίτες μία νέα συμφωνία αλήθειας. Δημιουργείται ένα κίνημα αλήθειας, κίνημα που φέρνει οξυγόνο στην Ελλάδα που ασφυκτιά» είπε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις που δεν θα επιβάλλονται καθώς όπως είπε «οφείλουμε, μπορούμε εμείς να γράψουν το δικό μας μεταρρυθμιστικό σχέδιο».
 
Οφείλουμε να γράψουμε το δικό μας σχέδιο ανασυγκρότησης της πατρίδας, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Θα είμαι ο πρώτος πρόεδρος με θητεία» σχολίασε.
 
«Βήμα – βήμα ξανακερδίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών» σημειώσε και πρόσθεσε ότι «μετατρέπουμε τη Ν.Δ. στο μεγάλο σπίτι που μπορεί να στεγάσει τα όνειρα όλων των Ελλήνων που αναζητούν τη χαμένη αυτοπεποίθηση».
 
«Είχα υποσχεθεί ότι σε 111 μέρες θα αλλάξουμε τη ΝΔ» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Αλλάξαμε το κόμμα, τώρα θα αλλάξουμε και την Ελλάδα» πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΝΔ είναι το κόμμα «των 5 Άλφα». Το κόμμα της Ανάπτυξης, της Αξιοκρατίας, της Αξιοπιστίας, της Αλληλεγγύης, της Αριστείας, σημείωσε.
 
«Είμαστε έτοιμοι, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε την αποστολή μας. Δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών που με τόσο κόπο ανακτούμε μέρα με τη μέρα» δήλωσε.
 
Αναφερόμενος στις προτάσεις του προγράμματος που παρουσιάστηκαν νωρίτερα από τον Κωστή Χατζηδάκη, είπε ότι είναι ιδέες που δεν χρειάζονται πρόσθετα χρήματα, αντίθετα φέρνουνε πρόσθετα χρήματα, χτίζουν δίχτυ αλληλεγγύης και καθιστούν την Ελλάδα πιο δυνατή.
 
Ακολουθούν οι 25 πρώτες προτάσεις του προγράμματος της ΝΔ:
  1. Φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις.
  2. Φοροδιαφυγή: Σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
  3. Αυτοματοποιημένο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων δαπανών.
  4. Δυναμική αντιμετώπιση του θέματος των «κόκκινων δανείων» με εισαγωγή κινήτρων και κυρώσεων που θα επηρεάζουν τα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών.
  5. Εφαρμογή του Νόμου Πλαισίου για την απλοποίηση στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων.
  6. Ενεργοποίηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου κεφαλαιακών συμμετοχών.
  7. Κανένας νόμος για την αγορά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
  8. Προσέλκυση συνταξιούχων από άλλες χώρες της Ε.Ε. για αγορά κατοικίας.
  9. Εγγυητικά κεφάλαια για νέα δάνεια στον αγροτικό τομέα.
  10. Υιοθέτηση των προτάσεων του οργανισμού ΥΟΖΜΑ για την ανάπτυξη της καινοτομίας.
  11. Επανεκκίνηση του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον».
  12. Επίσπευση των ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων.
  13. Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ.
  14. Ελεύθερη πρόσβαση στα ανοιχτά δεδομένα για διαφάνεια, λογοδοσία και επενδυτικές ευκαιρίες.
  15. Αξιοποίηση της πληροφορικής για γρηγορότερη απονομή δικαιοσύνης.
  16. Η αστυνομία «εκεί που πραγματικά χρειάζεται»: Ένστολη και πεζή αστυνόμευση.
  17. Σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
  18. Εξοικείωση με την έννοια την επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση μέσω σύγχρονης διδακτικής προσέγγισης.
  19. Ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα με δυνατότητα καθιέρωσης διδάκτρων.
  20. Θερινά σχολεία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
  21. Επέκταση του μοντέλου λειτουργίας του μουσείου της Ακρόπολης και σε άλλα μουσεία.
  22. Τρεις ιδέες για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας χωρίς κόστος:    Α. Ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΠΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού. Β. Επέκταση του μέτρου χορήγησης επαναλαμβανόμενης συνταγής από τους έξι στους 12 μήνες. Γ. Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους.
  23. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ): Οι επιχειρήσεις καλύπτουν μέρος των εισιτηρίων και το γλυτώνουν από την εφορία.
  24. Υιοθέτηση του ολλανδικού μοντέλου γι α τον κοινωνικό διάλογο και τις εργασιακές σχέσεις.
  25. Επέκταση του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλη τη χώρα.