Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος βουλευτής σημειώνει ότι με κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις έχει τονίσει την ανάγκη να διαλευκανθεί η τεράστιας κλίμακας χρηματοδότηση υπερχρεωμένων επιχειρήσεων ΜΜΕ, που «στήριξαν το καθεστώς της ρεμούλας και της διαπλοκής», καθώς επίσης να βγει από το αρχείο η υπόθεση της χρηματοδότησης των κομμάτων. 
 
Τελευταία μάλιστα με ερωτήσεις του ζητούσε από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν αν επιτέλους έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τα δάνεια της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., (Mega) καθώς και πλήθος ερωτημάτων για την δράση των δύο βασικών  μετόχων, που είχαν και την ευθύνη του μάνατζμεντ όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή τους Φ. Μπόμπολα και Στ. Ψυχάρη και τις εταιρίες τους, Πήγασος Α.Ε. και Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε., αντίστοιχα.
 
«Ολοκληρώθηκε ή όχι το πόρισμα της ΤτΕ για τα δάνεια του MEGA Channel; 
 
Εάν ναι να κατατεθεί στη Βουλή , έτσι ώστε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για την τεράστια χρηματοδότηση των  υπερχρεωμένων επιχειρήσεων ΜΜΕ, αλλά και για τυχόν εγγυήσεις που έχουν δώσει, καθώς και για το εάν υπακούουν οι εγκρίσεις στις οδηγίες που έχουν εκδώσει η Τράπεζα της Ελλάδος κ.α. ελεγκτικοί μηχανισμοί.
 
Εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για εγκρίναντες τα δάνεια και τους δύο βασικούς μετόχους, που είχαν και την ευθύνη του management όλα αυτά τα χρονιά, δηλαδή τους Φ. Μπόμπολα και Στ. Ψυχάρη και τις εταιρίες τους, Πήγασος Α.Ε. και Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε., αντίστοιχα, θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για να τους επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις όπως θα συνέβαινε σε έναν απλό έλληνα πολίτη. ή σε μια ελληνική επιχείρηση εάν τα δάνεια αυτά είναι ανέγγυα ή ελλιπώς εγγυημένα και εξασφαλισμένα θα ζητηθούν νέες εγγυήσεις και μάλιστα προσωπικές εγγυήσεις;», αναφέρει.
 
Τέλος, ο Ν. Νικολόπουλος θέτει το εξής ερώτημα: «Θα απομακρυνθούν από τις θέσεις ευθύνης και θα αποδοθούν  οι ανάλογες ευθύνες και στα στελέχη των τραπεζών που είχαν την ευθύνη παρακολούθησης  της τήρησης των όρων δανειοδότησης»; 
 
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ερώτηση έχει κοινοποιηθεί στους  Οικονομικούς Εισαγγελείς και  στον  Εισαγγελέα Διαφθοράς, καθώς και τους  Οικονομικούς Επιθεωρητές, οι οποίοι κάλεσαν για την Τετάρτη το πρωί τον Νίκο Νικολόπουλο να συναντηθούν ώστε να παραδώσουν κάθε σχετικό και να καταθέσουν κάθε χρήσιμη πληροφορία.
 
«Η Δικαιοσύνη, ένας από τους λίγους θεσμούς που στην Ελλάδα της μεγάλης κρίσης, στέκει όρθιος, νομίζω πως θα δει και θα αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα τις συγκεκριμένες υποθέσεις, για τις οποίες υπάρχει μείζον κοινωνικό ενδιαφέρον», δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος