Τούτο συμβαίνει γιατί τα πάμε πάρα πολύ καλά αλλά όχι πάρα πολύ καλά. Δηλαδή τα συμφωνούμε με την Τρόικα αλλά δεν τα βρίσκουμε. Δεν ξέρω πως ακριβώς να σας το εξηγήσω. Θα πάρουμε μέτρα αλλά δεν θα είναι οριζόντια, θα γέρνουν λίγο προς το δημοσιονομικό ή μήπως και κάνω λάθος και η σωστή λέξη είναι «διαθρωτικό»;

Τέλος πάντων τα μέτρα θα τα πάρουμε. Μένει να ψηφίσουμε τον ενιαίο φόρο ακινήτων που δεν θα είναι ενιαίος γιατί οι ολιγάρχες θα έχουν έκπτωση 60% αλλά μέχρι τώρα δεν μπορούμε να τον ψηφίσουμε γιατί μερικοί βουλευτές της συμπολίτευσης λένε ότι δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν. Δηλαδή θα τον ψηφίσουν.

Άλλωστε και τον προϋπολογισμό που δεν τον ενέκρινε η Τρόικα τον ψηφίσαμε απλά δεν θα ισχύσει. Δηλαδή θα ισχύει αφού έγινε νόμος του κράτους αλλά θα τον αλλάξουμε όταν μας πουν τι πρέπει να αλλάξουμε, το οποίο το ξέραμε γιατί μας το έχουν πει ήδη αλλά διαφωνήσαμε γιατί έρχονται και γιορτές και στο κάτω-κάτω στο τέλος θα συμφωνήσουμε και όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

Έχουμε μόνο δηλαδή ένα θεματάκι με τους πλειστηριασμούς που δεν υπάρχει περίπτωση να τους επιτρέψουμε αλλά μην ανησυχείτε. Εδώ πέρυσι το βράδυ της πρωτοχρονιάς χαρίσαμε στους εργολάβους όλο το ΕΣΠΑ και στους καναλάρχες όλους τους φόρους, κάπως θα τα καταφέρουμε και με δαύτους. Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες, για τα δύσκολα.

Απλά δεν είμαι εγώ καλός στο να τα εξηγώ. Καλύτερα θα είναι να σας τα πει κάποιος ειδικός, ο Άδωνις ας πούμε που θα σώσει τον ΕΟΠΠΥ απλά θα τον κλείσει. Ναι. Αυτός  θα σας τα εξηγήσει καλύτερα.