Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit – Αποχωρούν οι Εργατικοί

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανάμεσα στο κόμμα των Εργατικών και την κυβέρνηση του Συντηρητικού κόμματος. Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματός του από τις διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας ότι αποδείχτηκε αδύνατο να γεφυρωθεί το πολιτικό χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών
Alexandros Michailidis / SOOC
|

Ο Τζ. Κόρμπιν ανακοίνωσε την αποχώρηση του Εργατικού Κόμματος από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, αναφέροντας σε επιστολή του προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι οι διαπραγματεύσεις «προχώρησαν όσο μακριά μπορούσαν» λόγω της έλλειψης προόδου και της αστάθειας της κυβέρνησης.
 
Δήλωσε επίσης ότι οι κινήσεις του Συντηρητικού κόμματος προς την επιλογή του νέου ηγέτη υποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει γίνει «ακόμα πιο ασταθής και η εξουσία της έχει διαβρωθεί» υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη στην «ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει την όποια συμφωνία συμβιβασμού».
 
Σύμφωνα με τη Guardian, ο Τζ. Κόρμπιν τόνισε ότι οι συζητήσεις προς ένα συμβιβασμό έγιναν σε ένα «κλίμα καλής θέλησης», προσθέτοντας ότι «παρά το γεγονός ότι υπήρχαν κάποια σημεία στα οποία ένας συμβιβασμός ήταν εφικτός, αποδείχτηκε αδύνατο να γεφυρώσουμε το πολιτικό χάσμα που μας χωρίζει».
 
Ανέφερε επίσης ότι το Εργατικό Κόμμα θα «μελετήσει προσεκτικά» νέες προτάσεις, όπως αυτές που ετοιμάζει η κυβέρνηση  προς τους βουλευτές με μια σειρά από επιλογές που θα μπορούσαν να τεθούν σε ψηφοφορία και να βρεθεί μια κοινή συναίνεση. «Ωστόσο, θα επαναλάβω ότι χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στην συμφωνία της κυβέρνησης, επειδή πιστεύουμε ότι δεν διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα, το επίπεδο ζωής και τη βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας» δήλωσε στη συνέχεια ο Τζ. Κόρμπιν.
 
 
 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις