X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ναυάγησε (ξανά) ο διάλογος κυβέρνησης – τοπικής αυτοδιοίκησης για τις κλειστές δομές στα νησιά

Νέο «πίσω - εμπρός» στη προσπάθεια επανεκκίνησης του διαλόγου για τη δημιουργία κλειστών δομών κράτησης προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου μεταξύ κυβέρνησης – τοπικής αυτοδιοίκησης. Το κλίμα εκτόνωσης που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες έπειτα από την κυβερνητική ανακοίνωση για «πάγωμα των επιτάξεων» δυναμιτίστηκε εκ νέου με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, να γνωστοποιεί την πρόθεσή του να μην συμμετέχει στη συνάντηση με την κυβέρνησης, επιρρίπτοντας ευθύνες στο υπουργείο Μετανάστευσης καθώς, όπως λέει, άλλαξε στάση και «τώρα ισχυρίζεται, ότι το μόνο που αναμένει είναι ''υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές''».
Ναυάγησε (ξανά) ο διάλογος κυβέρνησης – τοπικής αυτοδιοίκησης για τις κλειστές δομές στα νησιά
SOOC
|

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αφού κάνει αρχικά αναφορά στη συμφωνία να «παγώσουν» τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου εως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος από μηδενική βάση, επιρρίπτει ευθύνες στο υπουργείο Μετανάστευσης καθώς όπως λέει άλλαξε στάση και «τώρα ισχυρίζεται, ότι το μόνο που αναμένει είναι ”υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές”». Ο Κ. Μουτζούρης ενοχλημένος από την εξέλιξη αυτή σημειώνει πως «δεν συμφωνήθηκε αυτό» και στέλνει το μήνυμα στο αρμόδιο υπουργό, Νότη Μηταράκη: «Ας μην περιμένει αδίκως!!!!»

Νωρίτερα, περαιτέρω διευκρινίσεις θέλησε να δώσει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σχετικά με το θέμα του «παγώματος» στις επιτάξεις, προκαλώντας ωστόσο περαιτέρω σύγχυση.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, σήμερα το πρωί, ανέφερε πως το υπουργείο του προχωρά κανονικά τις διαδικασίες αδειοδότησης ώστε να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής των κλειστών κέντρων, προσθέτοντας πως δεν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός και το αρχικό χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο Νότης Μηταράκης επισήμανε ότι το «πάγωμα» της επίταξης έγινε σε συνεννόηση με την προεδρία της κυβέρνησης, δηλαδή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δημιουργώντας νέα ερωτήματα.

«Κάθε σημαντική ενέργεια που γίνεται στο υπουργείο Μετανάστευσης είναι σε πλήρη ενημέρωση της προεδρίας της κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, μόλις λίγες ημέρες πριν, όταν η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το σχέδιο της για τις νέες κλειστές δομές κράτησης προσφύγων στα νησιά με επίταξη εκτάσεων ο κ. Μουτζούρης και κατ’ επέκταση ο κ. Μουτζούρης είχε ανακοινώσει ότι διακόπτει κάθε συνεργασία και διάλογο με την κυβέρνηση.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις