Σύμφωνα με τον Guardian, αυτόπτες μάρτυρες τον άκουσαν να φωνάζει «Η Βρετανία πρώτη, βάλτε τη Βρετανία πρώτα». Το «η Βρετανία πρώτα» είναι το όνομα ακροδεξιάς οργάνωσης στη Βρετανία. Ωστόσο, η οργάνωση έσπευσε να τονίσει πως δεν έχει καμία σχέση και δεν θα ευνοούσε ποτέ τέοιου είδους συμπεριφορές Παράλληλα, ο Μέιρ φέρεται να είχε διασυνδέσεις με την ακροδεξιά οργάνωση του Λονδίνου «Springbok Club».

Πέρα από τα ναζιστικά σύμβολα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του έναν οδηγό για το πώς κατασκευάζονται αυτοσχέδια πιστόλια. Αμερικανική οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα που έχει έδρα την Αλαμπάμα, η Southern Poverty Law Center (SPLC), ανέφερε στον ιστότοπό της πως περιήλθαν στην κατοχή της αρχεία που δείχνουν ότι κάποιος Τόμας Μέιρ είχε επαφές από το 1999 με τη νεοναζιστική οργάνωση National Alliance (NA, Εθνική Συμμαχία).Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian, οι βρετανικές αρχές θεωρούν ότι η επίθεση του Μέιρ ήταν προσχεδιασμένη.

Ο αδερφός του φερόμενου ως δράστη, Σκοτ Μέιρ, δήλωσε πως ο Τόμας είχε ιστορικό ψυχικής νόσου, αλλά φαινόταν να είναι υπό έλεγχο, ενώ υποστήριξε πως δεν έχει σχέση με πολιτικά κόμματα. «Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Ο αδελφός μου δεν είναι βίαιος και δεν είναι καθόλου πολιτικοποιημένος. Δεν ξέρω καν τι ψηφίζει».