Όπως επισημαίνουν τα γαλάζια στελέχη, η συζήτηση κατέδειξε σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο Τσίπρας.

Μάλιστα τον χαρακτηρίζουν εκτός τόπου και χρόνου και εμφανώς εκνευρισμένο σε τέτοιο βαθμό που έφτασε, όπως λένε, να ταυτιστεί απόλυτα με τα «πληρωμένα πιστόλια» της συριζαϊκής διαπλοκής.

Η ΝΔ κλείνει, και επισήμως, το θέμα της πρότασης μομφής που άνοιξε μετά την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου, Βασίλη Κικίλια, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το γεγονός ότι ο κ. Κικίλιας δεν απάντησε με κατηγορηματικό «όχι», σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν η ΝΔ εξετάζει θέμα πρότασης μομφής είχε ως αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί ειλημμένης απόφασης για πρότασης μομφής.

Αυτά τα δημοσιεύματα εκμεταλλεύτηκε ο πρωθυπουργός για να κατηγορήσει τον Μητσοτακη ότι απεργάζεται, με ξένους κύκλους, την πτώση της κυβέρνησης.

Έτσι η ΝΔ χαρακτηρίζει ψέματα εκτός κάθε ορίου, ότι ο κ. Κικίλιας μίλησε για πρότασης μομφή και απαντά ότι ενδεχομένως ο κ. Τσίπρας θα επιθυμούσε μια τέτοια εξέλιξη για να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του, η οποία είναι σε προφανή αδυναμία να υποστηρίξει την κυβερνητική πολιτική και τα νέα μέτρα που έρχονται.

Μάλιστα, την Παρασκευή το βράδυ υπήρξε για το θέμα παρέμβαση από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, στην οποία χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό κοινό συκοφάντη για τις αναφορές του περί πρότασης μομφής.