Αναφερόμενος στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Real News, η ΝΔ ανακοίνωσε: 

«Μόλις λίγες ημέρες πριν ψηφίσει στη Βουλή μαζί με τον κ. Πάνο Καμμένο, το νόμο του διαβόητου “κόφτη”  και του τυφώνα των εμμέσων φόρων 1,8 δις ευρώ,  που θα ισοπεδώσουν ό,τι απέμεινε από το εισόδημα όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας και πάλι πανηγυρίζει» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει: «Βλέπει οράματα εξόδου από τα Μνημόνια, την ώρα που βάζει τη χώρα σε Μνημόνιο “κόφτη” μακράς διάρκειας, χωρίς ορατό τέλος».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει το θράσος να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και τις άλλες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ότι αρνούνται τη συναίνεση, όταν ήταν εκείνες που έδωσαν χέρι βοηθείας προκειμένου να μην πέσει η χώρα στο γκρεμό της χρεοκοπίας και του Grexit, «όπου ο ίδιος ο κ. Τσίπρας την είχε σύρει μαζί με τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη».

Η ΝΔ εγκαλεί τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «κατά συρροή πυροβολεί την εθνική συνεννόηση με την άκρως διχαστική πολιτική του» και «παραμένει απόλυτα εγκλωβισμένος στην αυταπάτη των ψεμάτων του», για να καταλήξει:

«Ο κ. Τσίπρας παραμένει ένας ψευδόμενος και επικίνδυνος πρωθυπουργός».