Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης τόνισε στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ ότι «η φετινή γενική συνέλευση του ΣΕΒ συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο. Παρόλα αυτά επέλεξα να σας παρουσιάσω, όχι τον δήθεν εύκολο δρόμο αλλά τον ανηφορικό, διότι κατά τη γνώμη μου, μόνο έτσι θα κατακτήσουμε τη βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα, τη δικαιοσύνη. Γι’ αυτό προχωράμε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, καθώς οι επιλογές μας εκφράζουν βαθύτερες ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας και γι’ αυτό θα βρουν και αυτή τη φορά τη στήριξη του ελληνικού λαού».

Σχετικά με το θέμα της φορολογίας υποστήριξε ότι υπάρχει θέμα υπερφορολόγησης για όσους πληρώνουν φόρους, και ότι πρέπει να γίνουν φοροελαφρύνσεις στοχευμένες με σκοπό να ενισχύουν τη δικαιοσύνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Παράλληλα υπενθύμισε ότι την περίοδο 2009-2014 το φορολογικό βάρος αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ την περίοδο 2015-2018 κατά 1,6 μονάδες, υπογραμμίζοντας ότι «το να ανάγεται το πρόβλημα σε κάποια ιδεοληψία της παρούσας κυβέρνησης, ενέχει τον κίνδυνο να επαναληφθεί το γνωστό ιστορικό μοτίβο: Δηλαδή πρώτα έρχεται η χρεοκοπία, μετά έρχεται η υπερφορολόγηση, μετά κάποιοι φωνάζουν κάτω οι φόροι και μετά έρχεται η καταστροφή, και η κρίση επιστρέφει. Συνέβη στο παρελθόν, ας μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί».

Ο Γ. Δραγασάκης προσέθεσε ότι η απάντηση της κυβέρνησης στο πρόβλημα της φορολογίας είναι το «“ναι” σε στοχευμένες αναπτυξιακές και δίκαιες φοροελαφρύνσεις με βάση το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργούμε’, και ένα ισχυρό “όχι” σε κάθε προσπάθεια επιστροφής ή διολίσθησης στο πριν την κρίση καθεστώς υποφορολόγησης και ασυδοσίας». κατονομάζοντας μερικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Τέτοια είναι η αύξηση του συντελεστή απόσβεσης στο 150%, η μείωση του συντελεστή φορολογίας νομικών προσώπων, η υπερέκπτωση σε δαπάνες έρευνας και τα κίνητρα για ευρεσιτεχνίες.

Τέλος, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδέχτηκε σε ομιλία του στην συνέλευση ότι τα ταμεία του κράτους δεν είναι άδεια και ότι η ελληνική οικονομία έχει διαφύγει τον συστημικό κίνδυνο. «Δεν θα μπω στον πειρασμό να θυμίσω ποια ήταν η κατάσταση των δημοσίων ταμείων όταν αναλάβαμε, ούτε να σχολιάσω τις διαρκώς επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του όλα τα προηγούμενα χρόνια, περί κατάρρευσης της οικονομίας. Κρατώ το θετικό. Ότι δηλαδή μπορούμε να προχωρήσουμε συμφωνώντας στα βασικά, κρατώντας ό,τι καταφέραμε, ως χώρα και ως κοινωνία όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια» δήλωσε συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.