«Είμαστε ήδη στην 6η ημέρα απεργίας και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε αν δεν λυθεί το ζήτημα της αυτοτέλειας και της αυτονομίας του ΝΑΤ. Έχουμε κουραστεί από υποσχέσεις και ανέξοδες συμπαρατάξεις, από τακτικισμούς αναμένοντας να ωριμάσουν οι συνθήκες» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ.

Όπως υποστηρίζουν, το ΝΑΤ είναι η ίδια η ιστορία της ναυτιλίας και είναι άρρηκτα δεμένο με αυτή.

«Η ιδεοληψία ότι το Ταμείο πρέπει να ενταχθεί στον ενιαίο φορέα φαίνεται να απευθύνεται μόνο σε υποτελείς, αφού και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ιδιαίτερο ταμείο για τους ναυτικούς, όταν μάλιστα δεν έχουν ναυτιλία ανάλογη με την ελληνική» αναφέρουν.

Κάλεσμα σε συντονισμό

Ζητούν από την ΠΝΟ, τα ναυτεργατικά σωματεία και τις ενώσεις των συνταξιούχων να συντονίσουν τον κοινό αγώνα τους, ξεκινώντας με ενημέρωση των αρχηγών κομμάτων και του Πρωθυπουργού.

Δηλώνουν ότι προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με πορείες, καταλήψεις του ΝΑΤ, του ΕΛΟΕΝ και του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ θα προσπαθήσουν να ενημερώσουν την κοινωνία «ότι δεν αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε τις θέσεις μας, αλλά για να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και της ναυτιλίας».

Στη γενική συνέλευση, όπου παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου της Εστίας Ναυτικών, αποφασίστηκε η σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης, τη Δευτέρα στις 10 το πρωί, προκειμένου να ληφθεί εκ νέου απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΝΑΤ συμμετέχει και στο κάλεσμα της ΠΝΟ προς τα σωματεία όλων των εμπλεκόμενων με τη ναυτιλία φορέων, για σύσκεψη τη Δευτέρα, με θέμα τον συντονισμό και την οργάνωση κοινής δράσης.