Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ αποφάσισαν ακόμη μία 48ωρη απεργία (Παρασκευή – Δευτέρα) και νέα συνέλευση την Δευτέρα, μετά και την απόφαση του υπουργού Παιδείας να προχωρήσει με την παραπομπή του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη, παρά την αντίθετη θέση της Συγκλήτου.

Την ίδια ώρα, σκληρή ανακοίνωση, κατά της παραπομπής του πρύτανη του ΕΚΠΑ, εξέδωσε το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων κάνοντας λόγο για «κλίμα εκφοβισμού και διώξεων».

Στην ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον πρύτανη ΑΠΘ και προεδρεύων της Συνόδου, Γ. Μυλόπουλο, τον πρύτανη Χαροκοπείου, Δ. Αναγνωστόπουλο και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Π. Τσάρτα, η απόφαση πειθαρχικής δίωξης του Θ. Πελεγρίνη χαρακτηρίζεται «πρωτοφανής, άδικη και αβάσιμη», ενώ «επιπλέον επιτείνει την κρίση γιατί πυροδοτεί την ένταση και διαμορφώνει κλίμα σύγκρουσης και αντιπαράθεσης»

Παράλληλα οι πρυτάνεις κατηγορούν τον Αρβανιτόπουλο ότι  επιμένει «στον ξένο προς τα ακαδημαϊκά ήθη, όσο και επικίνδυνο για την ομαλότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δρόμο της όξυνσης της κατάστασης και της δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού και διώξεων».

Προκειμένου να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο, οι πρυτάνεις ζητούν την άμεση ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης από τον υπουργό και τη συνέχιση του διαλόγου με όλες τις πλευρές.

Αναμένονται οι αποφάσεις των διοικητικών του ΕΜΠ, ενώ ήδη έχει αποφασιστεί η συνέχιση της απεργίας μέχρι την Παρασκευή.