Τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη «πραγματοποιήθηκε επίθεση, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν» σε μικρό χωριό κοντά στην περιοχή Ουίτου, που βρίσκεται κοντά στην τουριστική περιοχή Λαμού, σύμφωνα με την αστυνομία.
 
Ο Στίβεν Ικουα, τοπικός κυβερνήτης, επιβεβαίωσε την επίθεση. «Γνωρίζω ότι άγνωστη συμμορία επιτέθηκε στο χωριό Τάα στην περιοχή Ουίτου χθες βράδυ και σκότωσε πέντε ανθρώπους» είπε.
 
Η ένοπλη οργάνωση των ισλαμιστών σομαλών Σεμπάμπ, που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο χωριό Μπεκετόνι της επαρχίας Λαμού την περασμένη εβδομάδα, δηλώνοντας ότι οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε αντίποινα για τη στρατιωτική επέμβαση της Κένυας στη Σομαλία.
 
Ο κενυάτης πρόεδρος Ουχούρου Κενυάτα διέψευσε την εμπλοκή τους, αποδίδοντας την ευθύνη για τις επιθέσεις σε «εγχώρια πολιτικά δίκτυα» και σε «εγκληματικές συμμορίες» αναφερόμενος, χωρίς να την κατονομάσει, στην αντιπολίτευση υπό τον Ράιλα Οντίνγκα, τον πολιτικό του αντίπαλο και ηττημένο στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου του 2013.
 
Σειρά επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στην Κένυα από τον Οκτώβριο του 2011, όταν ο κενυατικός στρατός εισήλθε στη Σομαλία για να πολεμήσει στο έδαφος αυτό τους σομαλούς ισλαμιστές, έχουν αποδοθεί στους Σεμπάμπ ή σε προσκείμενες σε αυτούς οργανώσεις.