Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής και Π. Ηλιόπουλος πήραν αναβολή για τις 13 Δεκεμβρίου λόγω απουσίας βασικών μαρτύρων. Κατηγορούνται για αδικήματα που σχετίζονται με τις επιθέσεις σε βάρος μικροπωλητών στο πανηγύρι της Ραφήνας το Σεπτέμβριο του 2012.

Κατηγορούνται για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής από κοινού, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της εκτέλεσης βιαιοπραγιών στα πλαίσια διατάραξης κοινής ειρήνης. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 13 Δεκεμβρίου του 2018, λόγω απουσίας από το ακροατήριο βασικών μαρτύρων της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και δυο πολιτικώς εναγόντων. Σημειώνεται πως το δικαστήριο επέβαλλε σε κάθε έναν από τους μάρτυρες που απουσίαζαν από τη δίκη πρόστιμο 60 ευρώ για λιπομαρτυρία.

«Έτσι ξαφνικά»

Ο μάρτυρας αστυνομικός που εξετάστηκε από το δικαστήριο πριν η υπόθεση οδηγηθεί σε νέα αναβολή, υποστήριξε πως οι χρυσαυγίτες αναποδογύρισαν τον πάγκο πλανόδιων πωλητών, χωρίς να γίνει αντιληπτό από τον ίδιο. Ακολουθεί ο χαρακτηριστικός διάλογος:

Μάρτυρας: Ήμουν ένστολος, σε υπηρεσία μαζί με συνάδελφο μου. Είδαμε πενήντα άτομα και μας ρώτησαν αν έχουν άδεια οι μικροπωλητές. Εγώ δεν ήξερα κανέναν τους, μόνο τους Ηλιόπουλο και Γερμενή. Και ξαφνικά είδαμε έναν πάγκο που αναποδογύρισε… δεν καταλάβαμε τι έγινε.

Πρόεδρος: Ως δια μαγείας;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω πως έγινε, έτσι ξαφνικά…

Πρόεδρος: Η δουλειά σας είναι να ξέρετε. Τι συνέβη;

Μάρτυρας: Δεν καταλάβαμε… Εμείς ήμασταν εκεί για άλλο πράγμα.

Πρόεδρος: Δηλαδή αν γίνεται κάτι στα πλαίσια του αυτοφώρου μπροστά στα μάτια σας, δεν κάνετε κάτι γιατί έχετε άλλη δουλειά;

Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε. Ήταν μακριά και ήμασταν μόνο δύο άτομα. Ότι έγινε, έγινε ξαφνικά. Είδαμε τους πάγκους αναποδογυρισμένους, δεν καταλάβαμε…

Πρόεδρος: Δεν υπήρξαν φωνές και οχλαγωγία;

Μάρτυρας: Πώς. Είχε κόσμο, χαμός γινόταν. Κοιτάξαμε και εμείς και τα είδαμε όλα ανάποδα.

Υπεράσπιση: Είδατε να γίνεται κάποια παράνομη πράξη;

Πρόεδρος: Δεν είδε κύριε συνήγορε. Εδώ λέει ότι έγινε ως δια μαγείας…