Στην αναβολή της συνεδρίασης για τις τηλεοπτικές άδειες που επρόκειτο να λάβει χώρα στις 4 Μαΐου ανακοίνωσε πως προχωράει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η συγκεκριμένα αναβολή της συζήτησης για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών είναι η δεύτερη, καθώς είχε αναβληθεί και η συνεδρίαση που προοριζόταν για τις 2 Φεβρουαρίου.
 
Σύμφωνα με το News247, αιτία της νέας αναβολής της κρίσης των προσφυγών για τις τηλεοπτικές εταιρείες (ΑΝΤ1, Star, ΣΚΑΪ, Alpha, Epsilon TV, Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ). Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση για τη Δευτέρα, 30 Μαΐου.
 
Την νέα αναβολή της συνεδρίασης σχολίασε στο ίδιο ραδιόφωνο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, που άφησε αιχμές για αυτή την απόφαση του ΣτΕ, υπογραμμίζοντας πως «αυτή η ιστορία θα έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και πολύ καιρό».
 
«Δεν μπορώ να καταλάβω τη νέα αναβολή. Δεν θέλω να σχολιάσω. Έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό. Ο καθένας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οι διαρκείς αναβολές προκαλούν και τη λογική. Κάποια πράγματα θα πρέπει να εξηγηθούν» ήταν η πρώτη αντίδραση του υπουργού, ο οποίος συμπλήρωσε πως «δυστυχώς κάποιοι δεν κάνουν όσα έπρεπε να κάνουν για να προστατέψουν την αξιοπιστία του δικαστηρίου».
 

Στον αέρα ακόμα το Mega

 
Στο μεταξύ, την περασμένη Τετάρτη το ΣτΕ, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού Mega που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για την οριστική διακοπή λειτουργίας του.
 
Όπως είναι γνωστό, στις 15 Μαρτίου 2018 ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου με προσωρινή του διαταγή «πάγωσε» την απόφαση του ΕΡΣ μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει η διοίκηση της Τηλέτυπος. Σήμερα δημοσιεύθηκε η υπ΄ αριθμ. 101/2018 απόφαση του ΣτΕ με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής του Mega.
 
Η συζήτηση της κυρίας αίτησης έχει προσδιοριστεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ για τις 4 Μαΐου του 2018. Εισηγητής ήδη ορίστηκε ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος. Η απόφαση για διακοπή της λειτουργίας του Mega είχε ληφθεί από το ΕΣΡ κατά πλειοψηφία, με ψήφους 6-3.