Παραμένει η ένταση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όπου δύο νέες εστίες φωτιάς ξέσπασαν σε οικίσκους όπου ζουν οι μετανάστες. Οι τρόφιμοι διαμαρτύρονται φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία ζητούν να κλείσει το κέντρο κράτησης και να αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση της ΚΕΕΡΦΑ,  τηλεφωνούν διαρκώς κρατούμενοι από το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Αμυγδαλέζας, ενημερώνοντας ότι υπάρχει από το μεσημέρι αναταραχή.

 
Υπάρχει φωτιά στο Β13 δωμάτιο 20, όπου περίπου 40 άτομα μάζεψαν τα ρούχα τους και τα καίνε. ζητώντας να απελευθερωθούν όλοι άμεσα.
 
Το μεσημέρι στο Α7 εξερράγη θερμοσίφωνας, την ώρα που από τύχη δεν βρίσκονταν κανένας μέσα στο κοντέινερ.

Νωρίτερα οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, με κοινή δήλωση τους, ανακοίνωσαν σειρά ριζικών αλλαγών που αφορούν στους αλλοδαπούς οι οποίοι κρατούνται στα Κέντρα Κράτησης, ενώ όπως ανακοίνωσαν, σταδιακά θα κλείσει το κέντρο της Αμυγδαλέζας. 
 
Σύμφωνα με την απόφαση, αφήνονται ελεύθεροι όλοι οι μετανάστες που κρατούνταν για πάνω από 18 μήνες.
 
Εφεξής, το όριο κράτησης των μεταναστών ορίζεται στους έξι μήνες, ενώ σταδιακά θα κλείσει η Αμυγδαλέζα.
 
Επίσης ελευθερώνονται ευπαθείς ομάδες, όπως οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες, υπερήλικοι ασθενείς, με αναγκαία διαμονή της σε δομές φιλοξενίας, ενώ ανάλογη μεταχείριση θα έχουν και αυτοί που αιτούνται άσυλο.