Νέα απορριπτική εισήγηση της εισαγγελέως Βόλου στο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για χορήγηση της τακτικής άδειας εξόδου από τη φυλακή, η οποία επικαλέστηκε νέα αιτιολογία για την άρνηση στο δικαίωμα άδειας που του αναγνώρισε ο Άρειος Πάγος και η εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «News247.gr», η ισχύς του νέου Ποινικού Κώδικα από την 1η Ιουλίου είχε σαν αποτέλεσμα η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του καταδικασθέντα για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη και άλλων κρατουμένων για στάση στις φυλακές, να αφορά πλέον μόνο πλημμεληματικές πράξεις. Έτσι, δεν ισχύει πια η αιτιολογία της προηγούμενης -προ δεκαημέρου- απορριπτικής εισήγησης της ίδιας εισαγγελέως. Για το λόγο αυτό η εισαγγελική λειτουργός υπέβαλε νέα πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, σύμφωνα με την οποία -κατά πληροφορίες- καταλογίζεται στο Δ.. Κουφοντίνα η διέγερση διάπραξης πλημμεληματικών πράξεων.

Το περιβάλλον του κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα αναφέρει με βάσει τις ίδιες πηγές πως «για μια φορά ακόμη η εισαγγελική αρχή του Βόλου οργανώνεται για να ακυρώσει τα αυτονόητα και να στερήσει τον Δ.Κ από το δικαίωμα στην άδεια που ασκούσε μέχρι πριν από μερικούς μήνες και που του αναγνώρισε έμμεσα και ο ίδιος ο Άρειος Πάγος.

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της εξετάζοντας τις ουσιαστικές προϋποθέσεις εκφράζει την άποψη ότι στην περίπτωση του Κουφοντίνα υπάρχει «έλλειψη ηθικής βελτίωσης». Κατά την ίδια οι ευχαριστίες του κρατούμενου σε όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι με αυτόν συνιστούν «διέγερση» και «πρόκληση» σε τέλεση  πλημμελημάτων. Το Συμβούλιο του Βόλου που θα έχει τον τελικό λόγο έχει ήδη επαναπροσδιορισθεί για την ερχόμενη Τετάρτη.