Φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρά σε διαρθρωτικές αλλαγές στον κυβερνητικό σχηματισμό, εντός των επόμενων ημερών, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν ακόμα και πιθανά ονόματα που θα απομακρυνθούν ή θα αλλάξουν υπουργεία αλλά και το ποιοί φαίνεται να υπουργοποιούνται.

Από πλευράς κυβέρνησης όμως τα στόματα παραμένουν κλειστά, ενώ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις τα κυβερνητικά στελέχη ούτε επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν τα σενάρια, κάνοντας ορισμένους να μιλούν για ανασχηματισμό μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ερωτόμενος για τον ανασχηματισμό είπε χαρακτηριστικά ότι «ανασχηματισμό κάνει ο πρωθυπουργός, όταν εκείνος το κρίνει σκόπιμο. Επομένως ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να πάρει τις αποφάσεις του και να κάνει τις ανακοινώσεις του όπως εκείνος επιθυμεί» και πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα, νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα».

Άλλωστε ούτε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε διαψεύσει τα σενάρια ανασχηματισμού μιλώντας μια μέρα πριν στο ίδιο Μέσο, αποφεύγοντας και αυτός να προβεί σε συγκεκριμένη αναφορά σε λεπτομέρειες.

«Κάποτε γίνεται ανασχηματισμός, πάντα γίνεται κάποιος ανασχηματισμός, μου είναι αδιάφορο, δεν το συζητώ με τον πρωθυπουργό δεν είναι δική μου δουλειά», είχε πει απομακρυνόμενος από κάθε σενάριο.