Στην έκδοση νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την «αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού», προχώρησε τις τελευταίες ώρες η ελληνική κυβέρνηση.

Μεταξύ των διατάξεων, προβλέπεται «διευκόλυνση» για τα κανάλια-ιδιοκτήτες της DIGEA, τα οποία μπορούν να πληρώσουν 50% λιγότερα για την εκπομπή του σήματος τους το τελευταίο 3μηνο. Η απόφαση αφορά εθνικά και περιφερειακά κανάλια.

«Η ρύθμιση αυτή στηρίζει και διευκολύνει τη συνέχιση της λειτουργίας ιδίως των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας, ζήτημα που τέθηκε και επισημάνθηκε από όλες οι πολιτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στις 10 Απριλίου 2020» υποστηρίζει από πλευράς της η κυβέρνηση.

«Τα κανάλια-ιδιοκτήτες της DIGEA θα πληρώσουν 50% λιγότερα για την εκπομπή του σήματος τους το τελευταίο 3μηνο. Αυτό το ποσό δεν θα καταβληθεί στα δημόσια ταμεια. Η DIGEA θα διατηρήσει το εγγυημενο της κερδος 15% και εν μέσω πανδημιας» καταγγέλλει ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λ. Κρέτσος.