Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το βράδυ της Πέμπτη η Άμεση Δράση δέχθηκε τηλεφώνημα για επεισόδιο μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών στην πλατεία των Εξαρχείων, κατά το οποίο φέρονται να σημειώθηκαν πυροβολισμοί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, όταν η αστυνομία έφτασε στην πλατεία δεν διαπίστωσε κάποια δραστηριότητα, ωστόσο λίγο μετά, αστυνομική επιχείρηση προχώρησε σε προσαγωγή πέντε ατόμων. Οι τρεις εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να προκύψει κάτι εναντίον τους, ενώ οι δύο συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Η αστυνομική αυτή επιχείρηση έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά από εκείνη ανδρών της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ, κατά την οποία άνδρες με πολιτικά προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν αντίστοιχες περιπτώσεις χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και μικροφωνική ενάντια στην επιχείρηση καταστολής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ύστερα από κάλεσμα της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων της Νοταρά.