Αναδημοσίευση από την «Aλληλεγγύη για όλους»:

Επιβλήθηκε στον καθένα πρόστιμο 1000 ευρώ, γιατί αν κι έχουν την ειδική άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου – παραγωγού, δεν είχε εκδοθεί η απαραίτητη άδεια του Δήμου Αμαρουσίου για τη διεξαγωγή της υπαίθριας αγοράς σε συγκεκριμένο σημείο.
 
Ένα χρόνο τώρα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Πατούλης, συστηματικά προσπαθεί να το σταματήσει. Όχι μόνο μη εκδίδοντας την σχετική άδεια, αλλά φτάνοντας στο σημείο να μην αναγνωρίζει τη συλλογικότητα «Αλληλέγγυοι δρόμοι». Κι όλα αυτά, γιατί με μικροπολιτικές σκοπιμότητες επιθυμεί να ελέγξει όλες αυτές τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες.
 
Πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα στο Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες επιχειρώντας την τρομοκράτηση των παραγωγών ώστε να μη συμμετέχουν. Την ίδια ώρα, που οι αγρότες της χώρας βρίσκονται στον δρόμο διεκδικώντας την ελάφρυνση του κόστους παραγωγής και την παρέμβαση του κράτους, ώστε να κλείσει η ψαλίδα της τιμής παραγωγού και της τιμής στο ράφι.
 
Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Αμαρουσίου, ότι επιχειρεί να στερήσει από τους κατοίκους της περιοχής το δικαίωμά τους για την προμήθεια φτηνών – ποιοτικών – ελληνικών προϊόντων.
 
Καταγγέλλουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Ανάπτυξης, γιατί υλοποιούν πολιτική εντολή κι έχουν βάλει στο στόχαστρο το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες, αντί να ελέγχουν και να παρεμβαίνουν κατά της αισχροκέρδειας στην αγορά, που έχει εκτινάξει στα ύψη το κόστος διαβίωσης στην Ελλάδα των Μνημονίων και της ανθρωπιστικής κρίσης.
 
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των προστίμων, που επιβλήθηκαν στον παραγωγούς.
 
Δεν φοβόμαστε – Δεν τρομοκρατούμαστε.
 
Το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες, ως ανάγκη του ίδιου του λαού, είναι εδώ, κάθε μέρα και πιο δυναμικό και θα νικήσει.

Η «αλληλεγγύη για όλους» είναι μία ανοιχτή συλλογικότητα σε καθέναν και καθεμία που εμπνέεται από το τρίπτυχο αλληλεγγύη – αντίσταση – αυτοοργάνωση, δεν επιδιώκει ούτε να εκφράσει ούτε να εκπροσωπήσει τον πολύμορφο κόσμο, τις δομές και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά να αποτελέσει έναν πανελλαδικό κόμβο διευκόλυνσης της συνάντησης τους.

Στη σελίδα solidarity4all.gr μπορείτε να ενημερώνεστε για δράσεις και δομές αλληλεγγύης, αλλά και να μοιραστείτε ερωτήματα αλλά και λύσεις, τεχνογνωσία και προτάσεις.

«Ξεπερνάμε την αμηχανία του ξεκινήματος δημιουργούμε χώρους και σχέσεις συντροφικότητας. Παρέχουμε νομική στήριξη όπου χρειαστεί.»

Η σελίδα στο facebook εδώ.