Στους δρόμους βγήκαν και πάλι την Κυριακή χιλιάδες πολίτες στη Γαλλία, διαμαρτυρόμενοι για τον Νόμο περί Ασφάλειας της κυβέρνησης Μακρόν. Πας’ ότι η κυβέρνηση, δια στόματος του ίδιου του Προέδρου της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποσύρει ένα από τα επίμαχα άρθρα του νόμου, το άρθρο 24, οι πολίτες ζητούν να αποσυρθούν όλα τα άρθρα που λογοκρίνουν τον Τύπο και φέρουν προσκόμματα στις λαϊκές διαμαρτυρίες (άρθρα 21, 22, 25). Στις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες μετείχαν και τα εργατικά σωματεία της χώρας, που κάλεσαν το λαό να συνεχίσει να αγωνίζεται, παρά την πανδημία, ώστε να μην συνεχίσει να αφαιρεί η κυβέρνηση εργατικά δικαιώματα και να περιορίζει ελευθερίες. 

Η αστυνομία πραγματοποίησε 22 συλλήψεις στο Παρίσι, φοιτητές και εργάτες, που οι αρχές χαρακτήρισαν «μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων και εξτρεμιστικά κίτρινα γιλέκα». 

Προκλητική θεώρησαν οι διαδηλωτές και δήλωση, την Παρασκευή, του Γάλλου προέδρου περί «αυτοσυγκράτησης» της αστυνομίας η οποία «ακολουθεί πιστά τον κώδικα δεοντολογίας»,  ακόμη κι αν υπάρχουν «σποραδικές και αυταπόδεικτες» βίαιες, έκνομες ενέργειες της και παρότι «έχει προβεί σε ρατσιστικές ενέργειες κατά τον έλεγχο ταυτότητας μη λευκών ανθρώπων».