Διαταγή με την οποία ζητάει από τους αστυνομικούς και τους ειδικούς φρουρούς να δηλώσουν εάν επιθυμούν να αποσπασθούν στην Υποδιεύθυνση Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων (ΟΠΚΕ) της Ασφάλειας Αττικής, με σκοπό την ένταξή τους στην νέα «ομάδα ΔΕΛΤΑ» που έχει διακηρύξει πως θα επανασυστήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φέρεται να απέστειλε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Στόχος, κατά τις ίδιες πληροφορίες αλλά και τις διακηρύξεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη η «ανακατάληψη της πλατείας».

Δημοσιεύματα ιστοσελίδων που επικαλούνται αστυνομικές πηγές και έγγραφα της ΓΑΔΑ, αναφέρουν πως ήδη έχουν μεταφερθεί 30 «παπάκια» από εκείνα που χρησιμοποιούσε η παλιά ομάδα ΔΕΛΤΑ στα κεντρικά της αστυνομίας στη ΓΑΔΑ, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η συμμετοχή των αστυνομικών και των ειδικών φρουρών στην υπό σύσταση ομάδα εμφανίζεται περιορισμένη.

Μάλιστα, ιστοσελίδα δημοσιεύει φωτογραφίες από τα γνωστά μαύρα «παπάκια», αναφέροντας πως η νέα ομάδα αστυνομικών θα χρησιμοποιείται «χειρουργικά» απέναντι σε επιθέσεις «μπαχαλάκηδων», με στόχο την καταδίωξη και τη σύλληψη. Σημειώνεται πως η νέα ομάδα ΔΕΛΤΑ θα ανήκει στην Ασφάλεια Αττικής, όπως εδώ και λίγο καιρό συμβαίνει και με την ΟΠΚΕ, στην επιχείρηση αστυνομοκρατίας της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μεταξύ των μεγαλύτερων «επιτυχιών» της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που διαλύθηκε επί θητείας Νίκου Τόσκα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν οι κτηνωδίες στην πλατεία Συντάγματος στις μεγάλες διαδηλώσεις του Ιουνίου 2011, για τις οποίες αθωώθηκαν άπαντες, όπως και οι συναδέλφοι τους των ΜΑΤ.

Αθώοι όλοι οι αστυνομικοί για τις κτηνωδίες της 28ης-29ης Ιουνίου του 2011