Όπως αναφέρει το λακωνικό δελτίο τύπου, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, παρατείνονται, έως και 19 Ιουλίου 2020, τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της χώρας με στόχο την πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορονοϊού/COVID-19.

Σύμφωνα με την απόφαση οι ώρες εξόδου ορίζονται από 07:00 έως και 21:00 και στις περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως εκατόν πενήντα (150) ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα (10) ατόμων. Τα αναφερόμενα στην απόφαση μέτρα επεκτείνονται σε όλες τις δομές φιλοξενίας της χώρας.

Η απόφαση για παράταση ακολουθεί την προηγούμενη, στα τέλη Ιουνίου, ενώ με τη νέα παράταση, οι διαμένοντες στα ΚΥΤ των νησιών θα έχουν συμπληρώσει περισσότερους από τέσσερις μήνες εγκλεισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το μεγάλο διάστημα που η κυβέρνηση επιβάλλει τις απαγορεύσεις, δεν έχουν δοθεί συγκεντρωτικά στοιχεία για τις μολύνσεις τους χώρους που τελούν υπό περιορισμό.