Μιλώντας στον ραδιοσταθμό BHMA 99.5 FM, ο Τάκης Μπαλτάκος ισχυρίστηκε επίσης ότι αν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο περάσει ως έχει, η διάρρηξη ΝΔ και Εκκλησίας θα είναι οριστική και πλήρης.
 
Σχετικά με την άνοδο της Χρυσής Αυγής, τέλος, είπε πως «δεν υπάρχουν κακοί ψηφοφόροι, αλλά υπάρχουν κακοί πολιτικοί. Και κακή πολιτική. Αν ακολουθήσεις λανθασμένη πολιτική, δεν φταίνε οι ψηφοφόροι. Έχετε ακούσει τι λένε; ‘Θα ψηφίσω αυτούς που τους πονάνε περισσότερο’. Γιατί κρύβουμε τα μάτια μας και κλείνουμε τα αυτιά μας; Είναι στρουθοκαμηλική η αντιμετώπιση της ΧΑ. Είναι κάτι που οι πολιτικοί δεν θέλουν να ακούσουν, αλλά αυτό συμβαίνει».
 
Ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι χρειάζονται πολιτικές, οι οποίες να μειώνουν τον αέρα που αναπνέει η Χρυσή Αυγή, αναφέροντας ως παράδειγμα την καθιέρωση το 2010 του νόμου «που λέει ότι μπορεί να εισέρχεται στη Σχολή Ευελπίδων κάποιος ασχέτως γένους, που σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθει π.χ. ένας Πακιστανός που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, αυτό είναι κάτι που ενοχλεί τους στρατιωτικούς. Δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό να αλλάξουμε, αλλά πήγαμε να το αλλάξουμε και το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε και ανέβηκε, ως αποτέλεσμα, η Χ.Α. στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό π.χ. πρέπει να το αλλάξουμε». Τέτοιες πολιτικές πρέπει να γίνουν, κατέληξε.