«Τέσσερα χρόνια μετά η πολιτική πρόταση της δράσης του Λάμπρου Φούντα και του Επαναστατικού Αγώνα όπου δρούσε, είναι ακόμα πιο επίκαιρες, η επιλογή αγώνα και η στρατηγική της δράσης ακόμα πιο επιτακτικές» αναφέρουν.
 
«Πριν τέσσερα χρόνια ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας έδωσε τη ζωή του σε μία πολιτική προσπάθεια να μην γίνει η εξαθλίωση όρος ζωής, να μην θυσιάζονται άνθρωποι για την σωτηρία του συστήματος» προσθέτουν και τονίζουν ότι «ο Λάμπρος Φούντας ζει και θα ζει πάντα για όσους η Επανάσταση παραμένει μια ζωντανή προοπτική».
 
 

«Αρχικεφαλοκυνηγός» ο Ν. Δένδιας
 

Στο κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά στην πρόσφατη απόφαση για επικήρυξή τους με δύο εκατομμύρια ευρώ και στρέφονται εναντίον του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, τον οποίο χαρακτηρίζουν «αρχικεφαλοκυνηγό».
 
«Η επικήρυξή μας με δύο εκατομμύρια ευρώ εκτός όλων των άλλων, είναι αναμφιβόλως ένα ποσό υπέρογκο για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και της δραματικής κατάστασης των κρατικών ταμείων, που έκανε να ζαλιστούν ακόμα και σκληροί φιλοκαθεστωτικοί μεγαλοδημοσιογράφοι που ρωτούσαν δημοσίως 'από πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά'.

Το γεγονός ότι οι κυβερνώντες κάνουν συνεχείς περικοπές σε έξοδα που αφορούν την ίδια την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά προκλητικά δηλώνουν πως δυο εκατομμύρια τα δίνουν για ρουφιάνους και κεφαλοκυνηγούς που θα τους βοηθήσουν να μας συλλάβουν, καθιστά αυτήν την επικήρυξη σε οικονομικό αλλά και ηθικό επίπεδο ακόμα περισσότερο σκανδαλώδη» σημειώνουν.

 
Επίσης, κάνουν αναφορά και στα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τις νέες ειδικές φυλακές υψίστης ασφαλείας και για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ. Διευκρινίζουν ότι δεν έχουν σχέση με την οργάνωση ΟΛΑ και χαρακτηρίζουν αυθαίρετη την εμπλοκή των ονομάτων τους στην οργάνωση.
 
 

«Πραγματικότητα ο εφιάλτης»
 

«Στις όποιες προσπάθειές τους να απομονώσουν και να καταστείλουν την ένοπλη δράση, στις όποιες προσπάθειές τους να τρομοκρατήσουν ας μην ελπίζουν όμως και πολλά, καθώς οι κοινωνικές εξελίξεις και οι συνθήκες έτσι όπως τις διαμορφώνει το ίδιο το σύστημα, αργά ή γρήγορα θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός διευρυμένου ένοπλου επαναστατικού μετώπου για την απελευθέρωση της κοινωνίας από την σκλαβιά του καπιταλισμού και του κράτους. Θα συμβάλουν ώστε να γίνει πραγματικότητα ο εφιάλτης τους» σημειώνουν.
 
Καταλήγοντας, τονίζουν: «Πάντως, για κάθε πιθανή μελλοντική αναφορά των ονομάτων μας σε γεγονότα και σχήματα άσχετα με εμάς, αυτό που θέλουμε ρητώς και κατηγορηματικώς να ξεκαθαρίσουμε είναι πως η ίδια η ιστορία μας είναι τελικά αυτή που ανατρέπει τους όποιους ανυπόστατους ισχυρισμούς του κρατικού μηχανισμού για εμάς και τις πολιτικές επιλογές μας».