Ο Νικόλ Πασινιάν κάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης τους υποστηρικτές του να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες, επιβεβαιώνοντας ότι έχει τη στήριξη των τεσσάρων κομμάτων του κοινοβουλίου για την εκλογή του στον πρωθυπουργικό θώκο την 8η Μαΐου.

«Όλα τα (κοινοβουλευτικά) κόμματα είπαν ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητά μου. Το ζήτημα διευθετήθηκε» διαβεβαίωσε ενώπιον δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που είχαν κατακλύσει την πλατεία της Δημοκρατίας, στην καρδιάς της πρωτεύουσας Γερεβάν, καλώντας τους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο Νικόλ Πασινιάν υποσχέθηκε στους οπαδούς του ότι «Την 8η Μαΐου, θα είμαστε 500.000 και θα συγκεντρωθούμε εδώ για να ανακοινώσουμε τη νίκη μας».
 
Σημειώνεται ότι μία μέρα πριν το κοινοβούλιο της χώρας δεν στήριξε την υποψηφιότητα Πασινιάν για να αναλάβει την ηγεσία της χώρας στη θέση του Σερζ Σαρκισιάν κάτι που είχε ως αποτέλεσμα νέες ογκώδεις διαδηλώσεις από υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.
 
Ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης ήταν ο μόνος υποψήφιος στην ψηφοφορία αυτή του κοινοβουλίου, η οποία έγινε έπειτα από εβδομάδες διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα της χώρας Γερεβάν κατά της κυβερνώσας ελίτ. Ωστόσο ο Πασινιάν δεν εξελέγη καθώς το κυβερνών κόμμα ψήφισε εναντίον του. Από τους 100 βουλευτές που μετείχαν στην ψηφοφορία, οι 55 ψήφισαν κατά και οι 45 υπέρ του. Ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης κάλεσε στη συνέχεια τους υποστηρικτές του σε μια εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής.