Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της διοίκησης της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ, με τους ίδιους να καταγγέλλουν πως παρεμποδίστηκαν από μέλη του ΠΑΜΕ. Υποστηρίζουν ότι «μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και σε δημοσιογράφους (στους οποίους το τελευταίο διάστημα το ΠΑΜΕ κάνει αλλεπάλληλες συστάσεις για να βλέπουν εκείνα που αυτό επιθυμεί) τα στελέχη του απέδειξαν ότι όχι μόνο δεν θέλουν  καμία δημοκρατική διαδικασία, αλλά ότι “αγωνίζονται” για διορισμένη Διοίκηση στη ΓΣΕΕ».

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ με ψήφους 30 από τους 41 παρόντες αποφάσισε σήμερα:

Την πραγματοποίηση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με σκοπό τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων διοίκησής μας, στις 4-4-2019, ημέρα Πέμπτη, σε τόπο που θα εγγυάται την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να εξουσιοδοτήσουμε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ να αποφασίσει τον ακριβή τόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου μας αφού προηγηθεί σχετική έρευνα με σκοπό τη διασφάλιση της πραγματοποίησης του Συνεδρίου και της ασφάλειας των συνέδρων. Το πρόγραμμα του 37ου Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου θα συμπτυχθούν και θα ολοκληρωθούν σε μια μέρα, θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Η ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου μας σε μια μέρα είναι απόλυτα αναγκαία, δεδομένων και των απειλών για τη μη πραγματοποίησή του, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα καθώς και για λόγους περιστολής της σχετικής δαπάνης, μετά και την μεγάλη οικονομική ζημία της Συνομοσπονδίας μας από τη μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην Καλαμάτα.

Στο ζήτημα της χορήγησης δελτίου (κάρτας) συνέδρου, αποφασίζουμε εκ νέου να ισχύσει η προηγούμενη απόφαση της Εκτελεστικής μας Επιτροπής της 7-3-2019 και συγκεκριμένα: Θα εφοδιαστούν με δελτίο (κάρτα) συνέδρου όλοι οι αντιπρόσωποι που τα έγγραφά τους βρέθηκαν εντάξει, με εξαίρεση τις οργανώσεις ΠΟΥΠΑ, ΟΣΜΕ, Ομοσπονδία Μηχανικών Τεχνικών, Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, Ομοσπονδία Θυρωρών, που δεν βρέθηκαν εντάξει και για τις οποίες αποφασίστηκε να μη συμμετέχει ένας αντιπρόσωπος για καθεμιά από αυτές. Αναφορικά με την Ομοσπονδία Θυρωρών, μάλιστα,  ανακλήθηκε στο μεταξύ μετά από αίτησή μας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, η προσωρινή διαταγή διορισμού του αντιπροσώπου της. Αποφασίζουμε να επικυρώσουμε και με απόφαση της Ολομέλειας της Διοίκησής μας την από 7-3-2019 απόφαση της Εκτελεστικής μας Επιτροπής.

Η χορήγηση των καρτών στους συνέδρους θα γίνει με νόμιμο και ασφαλή τρόπο. Ευνόητο είναι ότι θα ακολουθήσει η διαδικασία του άρθρου 18 παρ. 6  του καταστατικού μας, που προβλέπει την παραπομπή των περιπτώσεων εκείνων των αντιπροσώπων που δεν βρέθηκαν εντάξει και των περιπτώσεων των αντιπροσώπων για τους οποίους έχουν υποβληθεί ενστάσεις, στην Επιτροπή Ελέγχου Πληρεξουσίων, η οποία θα εισηγηθεί στο Πανελλαδικό Συνέδριο, και εκείνο θα αποφασίσει τελεσίδικα για τη συμμετοχή των εν λόγω αντιπροσώπων.
Τέλος, επειδή τα βίαια επεισόδια, που οδήγησαν τελικά στη μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου μας στην Καλαμάτα, είχαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, σωματικές βλάβες, παράνομη βία και απειλές κατά συνέδρων μας, αποφασίζουμε, σύμφωνα με την εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνέδρων που υπογράφουν το σχετικό κείμενο και το οποίο παραδίδουμε για τα πρακτικά,  να προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα ποινικά αδικήματα (πράξεις και παραλείψεις) που διαπράχθηκαν στην Καλαμάτα. Επιπλέον, λόγω της σοβαρότατης οικονομικής και ηθικής ζημίας, που προκάλεσε στη ΓΣΕΕ η μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου μας, αποφασίζουμε να ασκηθούν και όλες οι αστικές αξιώσεις κατά των υπευθύνων για την περιουσιακή και ηθική ζημία που υπέστη η Συνομοσπονδία μας.

Τα μέλη της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, για την αντιμετώπιση των κάθε είδους αναγκών της ΓΣΕΕ, αποφασίζουν μέχρι τη συγκρότηση του νέου ΔΣ να διενεργούνται οι πληρωμές των κάθε είδους υποχρεώσεων της ΓΣΕΕ, όπως, εντελώς ενδεικτικά, η πληρωμή της μισθοδοσίας του προσωπικού, των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ, των φόρων κάθε είδους, των εξόδων μετακίνησης συνδικαλιστικών στελεχών, των λογαριασμών ΔΕΚΟ, των συμβασιοποιημένων υποχρεώσεων Συνεδρίου, των εξόδων διοργάνωσης του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ της 4ης Απριλίου 2019, καθώς και κάθε άλλης δαπάνης, ακόμη και αν δεν αναφέρεται ρητά στην παρούσα.

To ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι μετά τα όσα συνέβησαν το σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα, όταν και ήταν προγραμματισμένο αρχικά το συνέδριο της ΓΣΕΕ, και επιτέθηκε στη ΓΣΕΕ χαρακτηρίζοντας «εργοδότη συνδικαλιστή» τον Καραγεωργόπουλο της ΓΣΕΕ.

«Μετά απ’ όσα έγιναν στα θέρετρα της Καλαμάτας, η συνδικαλιστική μαφία που βρίσκεται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ κάλεσε σήμερα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του γνωστού εργοδότη – συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου που τις μισές μέρες θυσιάζεται τάχα και δηλώνει παραίτηση και τις υπόλοιπες επανακάμπτει, εργοδότης που συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια έμμεσα ή άμεσα στις επιχειρήσεις: “Fortuna Gaming”, “Fortuna Εκπαιδευτική ΙΚΕ”, “Goodmorning”, “Lokats investments LTD”.

Δεν είχαν στόχο ούτε σήμερα να κάνουν Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν έγινε συνεδρίαση! Δεν έδωσαν το λόγο σε κανένα μέλος της διοίκησης. Διάβασαν ένα παλιόχαρτο, έκαναν ένα στημένο ανακοινωθέν για τα ΜΜΕ, χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση. Η συνδικαλιστική μαφία αυτήν τη στιγμή δεν έχει καμία νομιμοποίηση ως όργανο, ώστε να διαχειρίζεται τις τύχες των εργαζομένων, να παίρνει αποφάσεις. Να παραδώσουν εδώ και τώρα τα κλειδιά και το κτίριο. Δεν τους ανήκει. Συνέδριο θα γίνει και θα είναι εργατικό, χωρίς εργοδότες, μπράβους και νόθους!».

Οι δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΜΕ

Για τα γεγονότα ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ με τη ΔΑΣ, κατήγγειλε σε δηλώσεις του: «Αυτοί οι κύριοι που είναι εκεί πάνω, που θέλουν να λέγονται εκπρόσωποι εργαζομένων. Οι κύριοι των 8.000 ευρώ το μήνα, γιατί τόσα παίρνουν, είναι πρόκληση για την εργατιά που παίρνει 300 ευρώ. Τους παραδίνουμε στην κρίση των εργαζομένων και της φτωχολογιάς».

Ακόμα ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ με τη ΔΑΣ, δήλωσε: «Αφού φάγανε επί 4 μέρες τα λεφτά των εργαζομένων κάτω στην Καλαμάτα, αυτή η συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αφού με ευθύνη δική τους δεν έγινε συνέδριο, ήρθανε σήμερα προκλητικοί, με τον καραμπινάτο εργοδότη Καραγεωργόπουλο, πρόεδρο Ανώνυμης Εταιρείας, ιδιοκτήτη άλλης εταιρείας που τη μεταβίβασε σε κυπριακών συμφερόντων εταιρεία, να επιχειρήσουν να κάνουν ένα συνέδριο -παρωδία, να επιβάλουν με τη βία, τους μπράβους και την Αστυνομία τους νόθους και τους εργοδότες μέσα στα σωματεία, μέσα στην ίδια τη ΓΣΕΕ. Όσον αφορά τις δυνάμεις της ΔΑΣ, το ζωντανό κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, θέλουμε να γίνει συνέδριο χωρίς νόθους και εργοδότες και σε αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε όλο το επόμενο διάστημα. Δεν έχει καμία νομιμοποίηση αυτή η συνδικαλιστική μαφία να είναι εδώ μέσα στο κτίριο της ΓΣΕΕ και να διαχειρίζεται τα πράγματα κατά πώς το θέλει. Έχει τελειώσει, έχει λήξει η θητεία της, τα κλειδιά, το κτίριο πρέπει να έρθει στα χέρια των εργατών».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) που όπως είπε εκπνέει, ο Γ. Τασιούλας απάντησε: «Ακούστε το παράδοξο. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έστειλε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Αστυνομία, στα κόμματα του μνημονίου, αυτά που ψήφισαν το μνημόνιο, αυτά που κατάργησαν τις ΣΣΕ και τη δυνατότητά της να υπογράφει ΕΓΣΣΕ, να έρθουνε να επιβάλουν το νόμο. Δηλαδή να επιβάλουν τους εργοδότες μέσα στα σωματεία. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει την ευθύνη για αυτόν τον τραγέλαφο που γίνεται, οι εργάτες τούς γυρίζουν την πλάτη, οι εργάτες θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους».

Τέλος ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, κατήγγειλε την επίθεση στον Π. Πάλμο, λέγοντας: «Είμαστε τρεις αντιπρόσωποι, Κουμπούρης, Ραλλάκης και Πάλμος, από το συνταξιουχικό κίνημα που είμαστε εκλεγμένοι στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, με το ειδικό άρθρο που υπάρχει για τους συνταξιούχους και ήρθαμε στη σημερινή συνεδρίαση όπου είμαστε προσκεκλημένοι. Είχαμε λοιπόν το επεισόδιο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής από την πλειοψηφία να επιτεθεί στον συνάδελφο τον Πάλμο, που είναι 70 ετών, και να του λέει ποιος σε έφερε εδώ, είσαι τραμπούκος και να βγεις έξω. Έτσι δημιουργήθηκε το επεισόδιο και ευτυχώς που ήταν ψύχραιμοι οι συνάδελφοι και κρατήθηκαν, γιατί σήκωσε χέρι να χτυπήσει έναν άνθρωπο που είναι 70 χρόνων».